HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Melyek a banki szempontból legtitoktartóbb országok

2012.04.26. 04:26 külföldi bankszámla

 


A Tax Justice Network nevű nemzetközi civil szervezet 2009. óta minden évben elkészíti a listáját, amelyen a pénzügyek titkosságának megtartásának szintje alapján osztályozzák az országokat.

A TJN legfőbb célja az offshore rendszerek teljes megszüntetése, ezért gondolhatjuk, hogy ők lepődtek meg a legjobban, amikor a lista élbolyában olyan országok is vannak, mint az USA, Németország vagy Japán. Ők ugyanis az offshore ellenes harc szószólói. Ez a helyzet ahhoz hasonlít, mint amikor a CIA rendes felmérései alapján kiderült, hogy a világon a legtöbb pénzt az Egyesült Államokban mossák tisztára, a második helyezet pedig Németország lett. Ez azért annyira kínos, ugyanis ez a két ország, a pénzügyi átláthatóság és a pénzmosás elleni harc jegyében erőlteti rá akaratát igen sok kisebb államra.

 

A 2011-es lista elkészítésekor a két legfontosabb mérőszám a titoktatásra adott pontok és a pénzügyi központ súlya. A legfrissebb lsita elkészítésekor a titkosságra nagyobb hangsúlyt helyeztek, különben az alacsony adózású (offshore) pénzügyi központok, mint Svájc, a Kajmán-szigetek, Jersey, Panama, stb helyett az USA, Anglia, Németország, stb, értek volna el dobogós helyezéseket.

1 Svájc
2 Kajmán-szigetek
3 Luxemburg
4 Hongkong
5 USA
6 Szingapúr
7 Jersey
8 Japán
9 Németország
10 Bahrain
11 British Virgin Islands
12 Bermuda
13 United Kingdom
14 Panama
15 Belgium
16 Marshall-szigetek
17 Ausztria
18 Egyesült Arab Emirátusok (Dubai)
19 Bahamas
20 Cyprus

A lista 56. helyezettje Magyarország.

A teljes Pénzügyi Titkossági Index itt található!

Kapcsolódó cikkek:

Az adóparadicsomok elleni fellépés új lehetőségeket teremtett a bankárok és az adóoptimalizálók számára

A svájci banktitok már csak történelem: Raymond Bär

A világ 50 legbiztonságosabb bankja

Még mindig Svájcba megy a pénz

Szólj hozzá!

Címkék: adócsalás adóparadicsom banktitok adómentesség adókerülés offshore bank offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr64473993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása