HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A SVÁJCI PRIVÁTBANKÁROK TARTJÁK A TÁVOLSÁGOT A NAGYOBB BANKOKTÓL

2012.04.05. 04:37 külföldi bankszámla

 


svájci privátbankárok szerint túlszabályozzák a pénzügyi szektort, a mértékadó képviselőik szerint inkább a nagy bankokra kéne figyelni elsősorban.

Meglepően nyíltan fogalmazták meg véleményüket az egyébként igen konzervatív és hangjukat nem túl gyakran hallató svájci privátbankárok. Az elnökük Nicolas Pictet a hasonnevű genfi bank társtulajdonosa és ügyvezetője üdvözölte a keményedő szabályozásokat. Azonban szerinte a korlátozásoknak csak a rendszerszinten fontos bankokra kellene vonatkozniuk. Azaz olyan nagybankokra, amelyektől a privátbankárok szeretnek távol maradni. Egy svájci privátbankár számára a szigorodó szabályozások között van olyan, ami biztosan elfogadhatatlan: a nyereség maximalizálása.

 

Pictet szerint szét kell választani a befektetési bankokat és a vagyonkezeléssel foglalkozó pénzintézeteket. “Amikor a szakember egy ügyfél pénzét kezeli, akkor az elsődleges szempont az, hogy a kezelt vagyon biztonságban legyen és nem az, hogyan tudja maximalizálni a profitot”, indokolta véleményét a svájci magánbankárok elnöke.

Szerinte a nagybankoknak önként le kellene mondaniuk a befektetési tevékenységről, ellenkező esetben a parlamentre bízná a döntést.

Pictet elismerte, hogy a privátbankárok is követtek el hibákat, különösen a banktitok megőrzésére tett erőfeszítéseket említette. “Nem láttuk biztonságosnak a változásokat”.

A banktitok enyhítése miatt személyesen is vesztett el ügyfeleket, szerinte ma már kevés a teljes diszkréció vonzereje. Az újonnan beáramló vagyonok olyan gazdag családoktól érkeznek, akik diverzifikálni akarják eszközeiket, beruházásaikat és vagyonukat.

Kapcsolódó cikkek:

Elfogadhatatlan eszközökkel támadják a svájci bankokat

Svájc biztonságos kikötő a külföldiek számára

Svájc és a nemzetközi adóügyi szabványok bevezetése

Svájc fokozza az adóügyi együttműködést

A Svájci Bankárok Szövetségének állásfoglalása az ügyfelek adatainak bizalmasságáról

A svájci banktitok korlátai

Svájci bankokat érintő nemzetközi jogsegély büntető ügyekben

A Svájci Banktitok Törvény (1934)

Mi a banktitok?

A FINMA megerősítését kérik a svájci bankárok

A Bázel III.-nál is keményebb a svájci bankok szabályozása

A túlszabályozott pénzpiac veszélyei

A svájci magánbankolás jövője

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci banktitok svájci magánbank svájci bankszámlanyitás svájci magánbankár bónusz svájci magánbankárok szövetsége

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr404364613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása