HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bitcoin: A bank és állammentes pénz

2012.04.03. 05:52 külföldi bankszámla

 


Bitcoint, ezt az újfajta pénznemet sokan elutasítják, mások szerint viszont a legforradalmibb újítás az Internet megjelenése óta.

A megszokott pénzformákkal ellentétben a Bitcoin valami más. A Bitcoin peer-to-peer hálózaton fut, bármilyen központi ellenőrzés nélkül. Jelenleg egy Bitcoin 4.88 amerikai dollárt ér bármely online pénzváltással foglalkozó felületen és 15 féle pénznemre lehet váltani azonnal.

A felhasználói igenérdekes csoportot képeznek, vannak köztük geekek, anarchisták, libertániusok, csalók és forex brókerek, ők az elmúlt egy napban 4.3 milliót forgattak ebből a pénzből.

 

Egyes banki szakértők szerint csúfos bukás vár az új pénzre, mert minden pénznem mögött áll valami hatalom, vagy egy ország nemzeti bankja, amely garantálja az értékét.

De a felhasználókat pont azért érdekli ez az elektronikus pénzforma, mert nem lehet egyetlen hatalomhoz sem kapcsolni.

“A Bitcoint nem szexéhes bankárok irányítják, és nem is nagy cégek. Nincs olyan ország, amelynek a költségvetési számai befolyásolnák az árfolyamát. Egy matematikai képlet alakítja, nyilatkozta egy kereskedő a Reutersnak.

Az is igen érdekes, hogy legfeljebb 21 millió Bitcoin van a rendszerbe építve. Egyszerűen nem lehet szaporítani. Egyre többen és egyre több időt töltenek a Bitcoinnal, mert nagyon gyors profitot várnak tőle. Ugyanis keveset is nagyon megéri birtokolni bármely rögzített kínálatú dologból (gondoljunk például a gyémántra).

Nemcsak a kisebb brókerek, de a fontos óriásbankok is árgus szemekkel figyelik a független pénzt.
A Bitcoin lett az új pénzügyi vadnyugat, honlapok százai kezdték már el a hasonló újonnan kitalált pénzek kereskedelmét, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Létezik viszont Bitcoin tőzsde, ahol cégek adhatják-vehetik részvényeiket Bitcoinban. Az egyik Bitcoint árusító honlap értéke elérte a félmillió dollárt. A leghíreseb Bitcoinnal foglalkozó honlapot (Zhou Thong) egy 17 éves kínai diák működteti.
A honlap neve az Internetes szlengben egyébként annyit jelent, hogy “elfogyott a pénzem”

Folytatjuk!!!

Kapcsolódó cikkek:

Virtuális iroda

Bankolás második útlevéllel: gyakorlati útmutató

Várja az adómentességre vágyó cégeket a Kajmán-szigeteki Különleges Gazdasági Zóna!

Névtelen (anonim) bank és hitelkártya

Mi az a külföldi (offshore) bankszámla?

Hitelkártyák II. rész

Hitelkártya előnyei a kereskedők számára

Hitelkártyák I. rész

Bankszámla helyett előre feltöltött kártya

Bankolás második útlevéllel: gyakorlati útmutató

Kell-e egyáltalán bankszámla? Az előre feltölthető (prepaid) kártyák

Szólj hozzá!

Címkék: alternatív pénz bitcoin

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr574360309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása