HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

SVÁJC KÖRÖZÉST ADOTT KI HÁROM NÉMET ADÓNYOMOZÓ ELLEN!

2012.04.02. 03:22 külföldi bankszámla

 

 
 
A három német pénzügyi tisztviselő ellen adott ki elfogatóparancsot a Svájci Államszövetség.
A három gyanúsított segített Észak-Rajna-Vesztfáliában a Credit Suisse svájci óriásbanktól lopott, ügyféladatokat tartalmazó adathordozó megvásárlásában, írja az NZZ.
 
 
 
Az illetékes államügyész megerősítette, hogy “megalapozott a gyanú”, hogy német megrendelésre kémkedtek a CS ügyféladatai után, írja a Bild am Sonntag.
 
Észak-Rajna-Vesztfália 2010-ben vettem meg a CS német ügyfeleinek adatait tartalmazó CD-t egy informátortól 2.5 millió euróért.
 
Jeanette Balmer államügyésznő felhívta a figyelmet arra, hogy a CS adatlopás ügyében megtörtént a vádemelés és tovább vizsgálják az ügyet.
 
A svájci államügyészség hivatalosan is jogsegélyt kért Németországtól.
 
A letartóztatási parancsot igen kényes időszakban adták ki, ugyanis éppen most tárgyalja újra a két ország az adóegyezményüket, amely a német ügyfelek svájci bankszámláinak adózásával is foglalkozik.
Az államügyészség hangsúlyozta a svájci DRS Rádióban, hogy teljesen függetlenek a politikától és nincs kapcsolat az ország kormányának tárgyalásai és a vádemelés időpontja között. Amikor az újságírók rákérdeztek, hogy egyáltalán egyeztettek a kormánnyal, a szóvivő kitérően azt felelte, hogy ipari kémkedési ügyekben “kulturált” kapcsolatot ápolnak a kormánnyal.
 
Korábban már sokszor írtunk a svájci-német adóegyezményről és arról is, hogy a német ellenzéki pártok elutasították annak megszavazását, mert szerintük az adókerülők felelősségrevonása válna lehetetlenné, ezért újratárgyalnák a megállapodást.
 
A kiadatási kérésre felháborodottan reagáltak a helyi politikusok, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, Hannelore Kraft, szociáldemokrada politikus szerint, “az adónyomozók csak a kötelességüket teljesítették”.
 
A Zöldek frakcióvezetője a parlamentben “határtalan botránynak” nevezte az elfogatóparancsot. Szerinte Svájc nemcsak nem segíti az adóbűnözők elleni harcot, de most már “a svájci kormány védi a bűnözőket”. Hozzátette, hogy ez bizony hatással lesz az éppen folyamatban lévő adótárgyalásokra is. A korábbi német pénzügyminiszter, Peer Steinbrück a svájci rádióban arról beszélt, hogy a svájciak összekeverik az okot és az okozatot. Szerinte a német adónyomozók cselekedeteire azért volt szükség, mert a svájci bankok adócsalásra bíztatták a német állampolgárokat. Szinte minden az ügyben nyilatkozó német támogatásáról biztosította a német adónyomozókat.
 
Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter, kereszténydemokrata politikus azonban jelezte, hogy megéri a svájci eljárást. Svájc egy jogállam, ahol a banktitok megsértését komolyan büntetik. Azt is megerősítette, ha a szociáldemokraták és a zöldek elfogadnák a két ország közti megállapodást, akkor megszűnnének a további viták.
 
2013-tól ugyanis az úgynevezett “Rubik-adóegyezmény” keretében a német állampolgárok svájci bankszámláik után ugyanannyi adót fizetnének, mint otthon, viszont a személyazonosságuk titokban maradhatna. Becslések szerint egyébként a németek 130 és 180 milliárd euró közötti adózatlan vagyont tartanak svájci bankokban.
 
Kapcsolódó cikkek:

6 komment

Címkék: svájci banktitok svájci bankok svájci banki ügyfél svájci adóbotrány svájci adókerülés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr864355250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Altaïr 2012.04.02. 21:53:01

Személyek és javak szabad áramlása, mi?
(Tudom, Svájc nem EU, de akkor is)

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2012.04.03. 06:29:03

@Altaïr: Ez egy nagyon érdekes történet, végül is csak 1934. óta folyik a harc emiatt Svájc és Németország között.

A németek tolvajoktól vásárolnak, hogy lebuktassák a saját tolvajaikat. Róka fogta csuka:) De valami azt súgja, ha aláírják a németek az új adóegyezményt, akkor rögtön megoldódik a helyzet. Mert az nagyon kemény lenne, ha megkapnák a 7 évet. Viszont az sem egyszerű, hogy az egyik eltűnt CD, amit szintén a németek vettek meg, háááát állítólag az olasz maffiától egyenesen vásárolta a német adóhivatal, amit azért mégiscsak nonszensz.

Altaïr 2012.04.03. 09:23:32

Ja, megnézném a költséghelyet, amire elszámolták...

tucano 2012.04.03. 17:23:06

@Altaïr: :)
Hogy hívhatják ezt a német adóhivatalnál?
Állami megvesztegetési keret? Fekete pénzek fiók 102345/a?

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2012.04.04. 01:58:44

És persze nincs vége a történetnek, mindjárt felrakom a folytatást, hogy hörögnek a németek. Össze sem tudom már számolni, hány cikket írtunk erről, végtelen történet.
süti beállítások módosítása