HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Várja az adómentességre vágyó cégeket a Kajmán-szigeteki Különleges Gazdasági Zóna

2012.03.30. 03:11 külföldi bankszámla

 


Az alacsony adózású karibi területek történetében páratlan létesítmény nyitotta meg kapuit február végén és ezzel új fejezet nyílt az offshore adózásban is. Újságok, könyvkiadók, zenei stúdiók, producerek, és teljes tudományos kutatóintézetek indultak el a Kajmán-szigetekre, köztük például olyan iparági ászok is, mint a BBC vagy a Twitter is.
A “Cayman Enterprise City“, másnéven Kajmán-szigeteki Különleges Gazdasági Zóna egy tudásalapú óriáspark a Nagy Kajmán-szigeten. Az óriási terület a legmodernebb és teljesen környezetbarát technológiával készült. Elemei, amelyek közül még nincs mindegyik készen: Internet és Technológia Park, Biotech Park, Média Park, Kereskedelmi Park, Outsource Park és a Nemzetközi Kereskedelmi Park. A zónában nincs gyár vagy ipari terület, az ott letelepedő cégek nem kereskedhetnek a területen kívüli cégekkel, így nem jelentenek konkurenciát a kajmán-szigeteki vállalkozók számára, környezetszennyezésről pedig szó sincs.

 

Miért is annyira előnyös a cégeknek a Kajmán-szigeteki Különleges Zónába települni?

-Teljes jövedelemadó mentesség 50 évre

-Teljes társasági adó mentesség 50 évre

-Teljes tőkejövedelem adó mnetesség 50 évre

-Teljes tőke és nyereségkiviteli lehetőség

-Munkavállalási engedély mentesség

-Import vám mentesség

Ráadásul a cégek letelepedése és éves díjuk egyáltalán nem drágább, mint például Kelet-Európában, viszont ugye az adóterhelés nem létezik. Természetesen nem csak a nagy cégek kapnak lehetőségeket, hanem akár egyfős irodák is vannak, vagy az offshore üzletmenetben megszokott lehetőségek. A helyi cégalapításról menetéről kicsit lejjebb olvashat.

Kevesen tudják, de a világon a Kajmán-szigetek rendelkezik az egyik legkeményebb bevándorlási politikával, a munkavállalási engedély roppant drága, letelepedni pedig szinte lehetetlen.(A témáról lásd korábbi cikkünket)

A “Cayman Entreprise City” magántulajdonban van, mégis gyakorlatilag autonómiát kapott a Kajmán-szigetek kormányától. Ennek az egyik legfontosabb oka, hogy új és igazán minőségi befektetők érkeznek az országba. Ezenkívül nagyon fontos, hogy az elmúlt négy évben folyamatosan támadták az offshore rendszerű adózási lehetőségeket szinte az egész karibi szigetvilágban, nemcsak a Kajmán-szigeteken. A különleges zónában azonban valóban megjelennek a cégek, azaz fizikailag is létezni fognak, nem “postafiók” cégekről van szó. Ezzel szemben az offshore rendszerek, tehát az alacsony adózás ellenzőinek nincsenek érveik. Azok a cégek, amelyek kimagasló tudással rendelkeznek, szinte mindenhol magas adókat fizetnek, így ne lepődjön meg senki, hogy csomagolnak és indulnak a trópusi paradicsomba, amely mellesleg hivatalosan Brit Tengerentúli Terület is.

Hogyan működik az üzleti élet a különleges zónában?

-A zóna területén működő cégek 10 nap alapíthatók meg.

-A terület kitűnő stratégiai bázis az észak-amerikai és a rendkívül gyorsan fejlődő latin-amerikai piacok eléréséhez.

-Komoly befektetésekkel garantálják a szellemi tulajdon védelmét.

-A helyi fizetőeszközt az amerikai dollárhoz kötötték.

-Kitűnő közlekedési lehetőségek, Miami repülővel egy óra, New York három óra, de naponta megy járat Londonba és Milánóba is.
A Kajmán-szigetekről tudni kell, hogy az ötödik legnagyobb banki célország, ahol 1.5 billiárd dollárnyi vagyont kezelnek, és a második legnagyobb “tőkelerakat”. A Kajmán-szigeteken található a legtöbb Hedge-fund. Elfogadta az OECD adóinformáció-csere szabványait és az EU Megtakarítási Kamatadó Egyezményét is. 2005. óta az IMF is teljesen elismeri a szigetek pénzpiaci szabályozásait.

Hogyan lehet céget alapítani vagy költöztetni a Kajmán-szigeteki Különleges Gazdasági Zónába?

A cégnek először egy letelepedési nyilatkozattal kell jeleznie, hogy megjelenne a területen. Ezt a nyilatkozatot hét napon belül elbírálják, majd a szükséges papírmunka elvégzése után rögtön kezdődhet a munka.

Érdekli Önt a Cayman Enterprise City kínálta lehetőség? Kérjen tanácsot szakértőinktől!

Kapcsolódó cikkek:

Pénzügyi központok sorrendje

A legfontosabb offshore pénzügyi központok listája

A Kajmán-szigetek várja a gazdagokat

A Kajmán-szigeteki bankszámlanyitás menete

A Kajmán-szigetek bankjai

Bankolás a Kajmán-szigeteken: Több európai banki ügyfél, kevesebb kamatjövedelem

Bankrendszer a Kajmán-szigeteken

 

Szólj hozzá!

Címkék: kajmán szigetek letelepedés kajmán szigetek bevándorlás kajmán szigetek vízum kajmán szigetek kiköltözés kajmán offshore kajmán szigetek különleges gazdasági zóna kajmán szigetek adó

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr414349307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása