HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci banktitok elleni nemzetközi hadjárat

2012.03.28. 07:00 külföldi bankszámla

 


A UBS volt az első olyan svájci banktitok, amelyet megtámadott az amerikai igazságszolgáltatás. 2009-ben 780 millió dolláros büntetést kaptak adókerülés elősegítéséért.

Egy évvel később az a svájci kormány megegyezett az amerikaiakkal és átadták a UBS 4500 amerikai ügyfelének adatait. Az információk átadására később a svájci parlament is rábólintott.

Az amerikai igazságügy minisztérium jelenleg tizenegy másik svájci bankot vádol ugyanúgy adócsalás elősegítésével, mint korábban a UBS-t. Ráadásul néhány közülük átvett a UBS-től menekülő ügyfeleket.

 

Európában Svájc azzal próbálta csökkenteni a banktitok miatt rájuk nehezedő nyomást, hogy külön egyeszséget kötöttek Angliával és Németországgal. Az úgynevezett Rubik-adóegyezmények értelmében a svájci bankok ügyfeleik névtelenségének megőrzése mellett fizettek volna forrásadót az EU tagállamoknak.

Azonban úgy tűnik, hogy a német parlament végül is elutasítja a Rubik-egyezményt és az Európai Bizottság is eljárással fenyegeti azokat a tagállamokat, amelyek kiegyeznének Svájccal.

Ráaádsul Németország, Anglia, Franciaország, Spanyolország és Olaszország is arra törekednek, hogy eleget tegyenek az új, “Fatca” nevű amerikai törvénynek. A rendelkezés lényege, hogy minden amerikai állampolgár külföldi bankszámlájáról azonnali automatikus adatokat kell küldeni az amerikai adóhatóságnak.

Amelyik ország nem veti alá magát a Fatca hatályának, az nagyon komoly korlátozásokkalszámolhat, például a helyi bankokból nem lehet az Egyesült Államokba utalni, stb.

A szakértők megegyeznek abban, hogy Svájcnak nem lesz más választása, mint beállnia sorba, amint a szigorú amerikai szabályozás életbe lép. Ráadásul félő, hogy az EU is bevezet egy hasonló előírást.

A svájci pénzpiaci szabályzó, a Finma elnöke kedden azt nyilatkozta, hogy fokozni kellene az adóinformáció-cserét a külföldi hatóságokkal.

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi bankszámlát Svájcban érdemes megnyitni

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben van Európában a legnagyobb biztonságban a bankban tartott pénz?

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Svájci vagyonvédelem életbiztosítás segítségével

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank adózás svájcban svájci banktitok finma svájci adóoptimalizálás svájci adók svájci adókerülés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr614345021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása