HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A VÁLSÁG JÓT TETT A SVÁJCI SZÖVETKEZETI BANKOKNAK

2012.03.26. 02:58 külföldi bankszámla

 


Korábban többször leírták már a svájci szövetkezeti bankokat, mint régimódi üzleti modellt, de a globális pénzügyi válság bebizonyította, hogy erősebbek és ellenállóbbak, mint azt sokan gondolták. A három legnagyobb svájci szövetkezeti bank, a Raiffeisen, a Migros és a Coop bankok folyamatosan nőttek az elmúlt években.

Az már tény, hogy a krízis előtt egézségtelenül nőttek a svájci bankok is és ez odavezetett, hogy végül az adófizetők pénzéből, tehát állami segítséggel kellett pénzintézeteket menteni világszerte. Ugyanez történt Svájcban, ahol a legnagyobb bankot, a UBS-t kellett kisegíteni.

 

Szinte minden országban áttervezték a bankok működését, csökkentették a bónuszokat, megtiltották a magas kockázatú beruházásokat. Svájcban ráadásul nagyobb tőkeemelést írtak elő a pénzintézetek számára, mint a többi országban.

Pedig van egy igen régóta létező üzleti modell, amely bizonyította a válság során, hogy tökéletesen működik, még nehéz körülmények között is.

2008. óta a Raiffeisen, a Migros és a Coop ügyfelek ezreit és frank milliárdokat vettek el a két “nagytól”, azaz a UBS-től és a VCredit Suisse-től, akiknek a hitelességét is rendesen megtépázták az amerikai botrányok, írja a swissinfo.

Februárban a Raiffeisen szinte teljesn átvette a Wegelin bank ügyfeleit, miután a legrégebbi svájci bank ellen adócsalás elősegítése miatt indítottak eljárást.
Majd Raiffeisen volt az első olyan bank, amely garantálta a politikai pártok átlátható finanszírozását, illetve azt is bejelentették, hogy javasolják az automatikus adóinformáció-csere bevezetését, azaz a csatlakozást az EU szabványhoz.

Ezekben a pénzügyi szektor számára igen nehéz időkben ez a szövetkezeti bank mutatta a legdinamikusabb fejlődést és a készséget a változásra, főleg ami a svájci banktitkot illeti.

A szövetkezeti bankok legfontosabb előnyei, hogy nincsenek kitéve a tulajdonosok vagy a részvényesek szűk körének nyomásának, így el tudják kerülni a nagyobb kockázatokat. A hosszabb távú stratégiára tudnak koncentrálni a szövetkezeti tagok érdekében, akik egyben az ügyfeleik is.

Mivel a szövetkezetek a legdemokratikusabb és jellegükből adódóan a legszolidárisabb vállalkozási formák is, ezért a felmérések szerint mindig a legnépszerűbb cégek közé számítanak.

Érdekes módon a szövetkezeti bankrendszer úgy tűnik, hogy hamarosan bővülni fog. A knatonális bankok közül uggyanis egyre többet szeretnének privatizálni, azaz eladni szavazati joggal nem járó részvényeket. Emiatt úgy tűnik, hogy a húsz legnagyobb svájci bank fele is hamarosan szövetkezeti bankká válhat.

Ehhez a svájci szakértők szerint rögzíteni kellene az alkotmányban a szövetkezetek támogatását és lejhetne biztosítani különleges adókedvezményeket is.

Kapcsolódó cikkek:

Raiffeisen: siker és növekedés

A legnépszerűbb cégek Svájcban

A svájci pénzpiaci szabályzó az alacsony kamatok miatti banki kockázatokra figyelmeztet

Osztrák Privátbankok: A Raiffeisen Bank Reutte csoport

Szólj hozzá!

Címkék: raiffeisen coop svájci bank svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci banki ügyfél svájci szövetkezeti bank magros

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr194339555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása