HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Még mindig Jersey a legelismertebb offshore pénzügyi központ

2012.03.26. 03:02 külföldi bankszámla

 


Jersey megőrizte rangját, mint a legmagasabbra értékelt offshore pénzügyi központ és továbbra is az egyetlen igazi offshore terület a világ tíz legnagyobb magánbanki és vagyonkezelési központja között, a márciusban megjelent Global Financial Centers Index (GFCI)szerint.

A versenyképességi listán összességében továbbra is a 21. helyen áll Jersey, megelőzve Guernsey-t (31.), a Kajmán-szigeteket (40.), a Man-szigetet (44.) és a BVI-t (45.).

A klasszikus iparágakban Jersey az egyetlen offshore banki központ, amely előkelő helyezést ért el, 8. lett a privátbanki és vagyonkezelő központok között, Zürich és Torontó után, de megelőzve Vancouvert és Tokiót.

 

A felmérés egyértelműen kimutatta, hogy az offshore banki központok kezdik összeszedni magukat a globális válság okozta sokkból. Már a 2011-es eredményeken látszik, hogy sokat javítottak eredményeiken ás általános megítélésükön is.

Jersey ráadásul a hírnév szerinti listán a 18. helyet mérte el, ezzel az egyetlen offshore banki központ, amely bejutott a legjobb húsz közé.

A pénzügyi központok általános versenyében, még mindig London vezet, a második New York, bár az egyre szigorúbb szabályozások jelentősen rontják a város versenyképességét. Hongkong lett a harmadik. Az idei index nagy újdonsága, hogy Abu Dzabi is felkerült a listára (48.).

Kapcsolódó cikkek:

A legfontosabb offshore pénzügyi központok listája

Betéteseket védő törvények a Csatorna-szigetek bankjaiban

Alacsony adózási lehetőségek a Csatorna-szigeteken

Offshore-szigetek a Csatornán

Számít-e a külföldi bankszámlának otthont adó ország hírneve?

Megint a HSBC lett a legjobb internetes bank

Offshore befektetési alapok

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Számlanyitás Jersey szigetén

Működnek-e még egyáltalán az offshore számlák?

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Bankszámlanyitás menete a Man-szigeten (IOM)

Mi lesz a brit egykori offshore paradicsomokkal?

Európai alacsony adózású bankszámla: Írország, Man-sziget, Jersey

Szólj hozzá!

Címkék: offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás jersey bankszámlanyitás jersey offshore cégalapítás offshore számla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr74339556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása