HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

MÉG MINDIG SVÁJCBA MEGY A PÉNZ

2012.03.23. 14:38 külföldi bankszámla

  

Bár a svájci privátbankokat egyre keményebben szorongatják az ügyfeleik pénzére éhes mohó kormányok. Néhány svájci bankár már külföldre sem utazhat, mert félő hogy ott letartóztatnák őket, írja a Reuters.

Azonban az üzlet közben nem áll meg, az ország gazdasága látványosan jól működik. Az erőssvájci frank miatt, Zürich lett a legdrágább város, megelőzve Tókiót. A svájci frank annak ellenére erősödött harminc százalékot 2008. óta, hogy a Svéjci Nemzeti Bank minden lehetséges eszközzel fellépett ez ellen.

 

Bár a svájci banktitok gyengül, az ország jogi és gazdasági stabilitása, semlegessége mégis egyre több ügyfelet vonz. Természetesen a svájci bankok is megszenvedték a krízist, de sokkal kevésbé, mint az EU területén működő pénzintézetek, ráadásul a svájci banki szabályok sokkal, de sokkal szigorúbbak, mint a versenytársaké.

Az egyre több kínai és indiai milliárdos nemcsak a svájci órákba szeretett bele, de a svájci bankokba is, egyszerűen pótolják az elszegényedő európaiakat, illetve az adókerülési ügyek miatt megfélemlített amerikaiakat.

A nyilvános adatok szerint a hat legnagyobb svájci bank 2011-ben 100 milliárd svájci franknyi új ügyfélvagyont szerzett. Szakértők szerint ugyanis az emberek biztos befektetést és nyugodt környezetet keresnek a pénzük számára.

Szingapúr és London is jól teljesítenek, de Svájcnak sikerült megőrizni megőrizni vezető helyét a vagyonkezelésben, annak ellenére, hogy a felmérések szerint Szingapúr tíz éven belül piacvezető lesz.

Ázsiában kifejezetten jól teljesített például a UBS, 42 milliárd frank áramlott be, a szeptemberi botrány ellenére, amikor két milliárd dollárnyit vesztettek, pont akkor, amikor az ügyfelek már kezdték elfelejteni, hogy 2008-ban csak a kormány segítésge mentette meg a csődtől a legnagyobb svájci bankot.

Kapcsolódó cikkek:

Két díjat is nyert a Julius Bär magánbank Ázsiában

Lassan veszik át az új szabályokat a svájci magánbankok

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

A többfokozatú svájci banktitok kialakulása

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél svájci adók 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr644335146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása