HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Liechtenstein leszámol az adóparadicsomi hírnévvel

2012.03.23. 14:43 külföldi bankszámla

 


Liechtenstein nem akar többet menedéket adni az adókerülőknek. A hangsúly átkerül az együttműködésre és megreformálják az üzleti modellt a pénzügyi szektorban.

A vaduzi fellegvár nemcsak történelmi emlék Liedchtensteinben, írja a Handelsblatt. A bevehetetlen orom a Liechtensteini Hercegség és a biztonság szimbólima. Így látja nemcsak a 36.000 liechtensteini polgár, de azok a banki ügyfelek is, akik itt helyezték biztonságba a pénzüket. Azonban mostanában a jelkép és a valóság már nem igazán fedik egymást.

Az elmúlt négy évben ugyanis például a német és az amerikai adóhatóságok üldözik aliechtensteini bankokba menekített vagyonokat. A helyi polgárok így féltik vagyonukat és attól is tartanak, hogy az adóparadicsomnak előbb-utóbb, de vége lesz, ha erősödik a nemzetközi nyomás.

 

Ráadásul Liechtenstein nem is akar már adóparadicsom lenni. “Az adócsalás nem előny, hanem kockázat”, nyilatkozta Klaus Tschütscher miniszterelnök. A hercegségben működő 17 bank, 392 vagyonkezelő, 40 biztosító és 27 alapkezelő a liechtensteini bruttó hazai termék egyharmadát állítják elő. Azonban az új üzleti modellnek még csak a körvonalai látszanak. Az már biztosnak tűnik, hogy a megreformált pénzügyi szektor a mostanihoz képest kevesebb nyereséget fog termelni. Ezért a kormány már most arra számít, hogy csökkenni fognak az adóbevételek, el is indítottak egy megtakarítási programot.

Az adócsalási ügyek és a liechtensteini bankokból lopott adatok miatt kirobbant botrányok miatt már nem olyan egyszerű a vagyon megvédése. Egy egyszerű liechtensteini vagyonkezelő létrehozása már nem elég, állítják az iparági szakértők.

Kérjen tanácsot liechtensteini vagyonvédelemhez!

Kapcsolódó cikkek:

Liechtenstein, mint adóparadicsom

Mi lesz a liechtensteini banktitokkal?

Bankszámlanyitás és pénzkezelés Lichtensteinben I. rész

Melyik liechtensteini bankban lehet offshore bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Liechtensteini Tröszt (vagyonkezelő) menedzsment

Európai alacsony adózású számlanyitás: Liechtenstein, Luxemburg, Monaco

Liechtenstein bankrendszere

Tudnivalók Liechtensteini bankszámlanyitáshoz

Emelkedett a liechtensteini herceg bankjának profitja

Svájci alacsony adózású bankolás

Szólj hozzá!

Címkék: lichtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bankszámla liechtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bank lichtensteini bankszámlanyitás liechtenstein adóparadicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr974335154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása