HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

ÉRINTETLEN MARADT A SVÁJCI JEGYBANK HATÁSKÖRE

2012.03.15. 12:10 külföldi bankszámla

 


A svájci parlament leszavazta a jobboldali Svájci Néppárt javaslatát a Svájci Nemzeti Bank (SNB) hatáskörének csökkentéséről.
Az elutasított javaslat szerint korlátozták volna a svájci központi bank devizaügyleteit és beavatkozási lehetőségét, valamint megállapítottak volna egy minimális törzstőke kvótát és  a jelenleginél nem lehetett volna kevesebb a jövőben az aranytartalék.

 

A szerdai javaslat az SNB elnökének, Philipp Hildebrandnak az ellentmonásos lemondását követte, akinek januárban kellett elhagyni a posztját, családjának valuta tranzakciói miatt.

A néppárti képviselők ellenzik a központi bank szerintük erőtlen, a magán valutatranzakciókra vonatkozó belső reformját, míg más pártok szerint a jobboldal alá akarja ásni a jegybanki függetlenséget.

Eveline Widmer-Schlumpf svájci pénzügyminiszter ismét megvédte Hildebrand korábbi intézkedéseit, például amikor 1.20-as felső határt állított be a svájci frank-euró árfolyamban.
Szerinte Hildebrand erős egyéniség volt, akit nem tudtak befolyásolni a politikai pártok.

“Az SNB képes volt cselekedni. Országunk szerencséjére, erős az intézményünk”, nyilatkozta a swissinfonak.

Csütörtökön folytatódnak a parlamenti megbeszélések a nemzeti bankról, amely fontos bejelentsét tesz a deviza politika alakulásáról.

Kapcsolódó cikkek:

Nyereséges lett a Svájci Nemzeti Bank 2011-ben

Tartja az 1.20-as euró árfolyamot a Svájci Nemzeti Bank

Új megállapodás a Svájci Központi Bank nyereségének elosztásáról

A svájci aranytartalék legendája

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank snb svájci bank svájci nemzeti bank svájci néppárt

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr484318292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása