HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

RAIFFEISEN: SIKER ÉS NÖVEKEDÉS

2012.03.05. 16:25 külföldi bankszámla

 


Svájc harmadik legnagyobb banki csoportja a Raiffeisen 4.2 százalékkal nagyobb profitot, 992.1 millió svájci frankot ért el 2011.-ben. A csoport, amely 328 együttműködő bankból áll Svájcban, bejelentette, hogy jelzálog-hitelezési üzletága 7.5 százalékkal 128.5 milliárd svájci frankra emelkedett, míg a megtakarítási és befektetési üzletág hat százalékkal nőtt, jelentette a swissinfo.ch.

 

Azonban a nettó profit 672 millió svájci frankról 595-re csökkent, ennek oka az 56.5 millió svájci frankos csökkenés, ami a Raiffeisen vagyonkezelési befektetési termékeit kezelő Bank Vontobel miatt történt.

A Raiffeisen gyakran szerepelt a hírekben az elmúlt hetekben, először a Wegelin bank többségi részvényeinek átvétele miatt, majd a bank vezérigazgatója Pierin Vincenz egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Svájcnak engednie kellene a nemzetközi nyomásnak és bevezetni az automatikus adóinformáció-cserét, ez a lépés ugyanis teljesen aláásná a svájci banktitkot.

A bank pénteki bejelentésének különösen érdekes része a jelzáloghitelezési adatok voltak, ugyanis Svájc egyes részein egyértelműen ingatlan buborék van kialakulóban. A svájci kormány nemrég javasolta a bankoknak, hogy ne hitelezzenek rendkívül alacsony kamattal.

A Raiifeisen sajtóközleményben is jelezte, hogy folytatják a növekedést segítő stratégiájukat, azaz fejlesztik a városi bankhálózatot és a céges/vállalti ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásokat.

A bankcsoport 79.000 új ügyfelet szerzett tavaly, a pénzintézetben kezelt vagyonok összege 4.9 százalékkal 122 milliárdra nőtt. Az új üzletek nagy része a megtakarítási és befektetési üzletágból érkezett.

Kapcsolódó cikkek:

Amerikai adóvita miatt adták el a legrégebbi svájci bankot

A legnépszerűbb cégek Svájcban

A svájci pénzpiaci szabályzó az alacsony kamatok miatti banki kockázatokra figyelmeztet

Osztrák Privátbankok: A Raiffeisen Bank Reutte csoport

Szólj hozzá!

Címkék: raiffeisen svájci bank svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci bankszámlanyitás otthonról

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr634290747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása