HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Zug kanton a legversenyképesebbek között

2012.03.02. 14:16 külföldi bankszámla

 


A svájci UBS óriásbank felmérése szerint jelentős eltérések vannak a svájci kantonok versenyképessége között. Zug például a felmérés szerint Basel-város és Zürich mögött a harmadik helyen áll, míg Uri az utolsó.

A nagybank szerint ez a három kanton messze a legjobb versenyképességi mutatókkal rendelkezik.
Uri nem teljesít túl jól ezen a téren, írja a Neue Urner Zeitung.

 

A svájci központi kantonok teljesítménye igen eltérő, Zug az élbolyban, Uri hátul található. Luzern és Nidwalden “magas” mutatókkal rendelkeznek versenyképességi szempontból, míg Schwyz inkább “szilárd”, csakúgy, mint Obwalden.

A városias körzetek versenyképesebbek

A csütörtökön első alkalommal nyilvánosságra hozott felmérés szerint az olyan vidékiesebb kantonok, mint Graubünden, Wallis és Jura a sor végén kullognak, Uri pedig a legversenyképtelenebb kanton Svájcban a UBS szakértői szerint.

Az összehasonlító jelentés különféle szempontokat vett figyelembe. Ilyenek a gazdasági szerkezet, a vállalkozások, a székhely-minőség, a népesség összetétele, a politikai és közigazgatási feltételek, különösen a pénzügyiek.

Az első ránézésre kiderül, hogy a nagyobb lélekszámú, nagyobb lakossággal rendelkező kantonok a versenyképesebbek. A “magas” versenyképességi mutatókkal rendelkező kantonok: Aargau, Basel-Land, Luzern és Nidwalden.

Az “erősek” mezőnyébe Genf, Vaud, Bern és Schwyz tartoznak. Szintén ebben a kategóriában, de kicsit gyengébb teljesítményt mutatnak St. Gallen, Freiburg, Schaffhausen, Thurgau, Solothurn, Appenzell-Ausserrhoden és Obwalden kantonok. Versenyképesség szempontjából “mérsékeltnek” számítanak Neuenburg (Neuchâtel), Glarus, Tessin és Appenzell-Innerhoden.

A Kantonális Versenyképességi Mutató nevű felmérést évente csak egyszer adja majd közre a UBS. A pénzintézet mcélja, hogy kiderüljön, milyen képet mutatnak kifelé a kantonok, a fokozodó nemzetközi versenyhelyzetben.

Kapcsolódó cikkek:

A cégek még mindig Svájcba költöznek

Még mindig Zürich és Zug a legvonzóbb svájci cégalapítási helyszínek

Túl gyorsan drágulnak a svájci ingatlanok

A svájci városokban nagyon magas az életminőség

Már nem is olyan drágák a svájci városok

Expat: legjobb helyszínek kitelepülésre menedzsereknek

Svájc a leginnovatívabb ország

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

A svájci gazdaság a “legliberálisabb” Európában

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Svájc lehet az ír válság nyertese

Svájci előny a gazdasági versenyben

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci cégek svájci adó cégalapítás svájcban zug adó svájci adóoptimalizálás zug kanton

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr814284529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása