HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

JELENTŐSEN ENYHÜLT A SVÁJCI BANKTITOK!

2012.03.01. 12:55 külföldi bankszámla

 


Tovább enyhültek a svájci banktitok szabályai, és a svájci parlament elfogadta, hogy adózási ügyekben -elvileg- együttműködnek az Egyesült Államokkal.

A hosszú és igen szenvedélyes vita közben az eredeti javaslathoz képest két tucat módosítással végül 113-58 arányban szavazták meg a döntéshozók a közigazgatási együttműködésről szóló törvényt, jelentette a swissinfo.

 

Az új törvény felváltja a korábbi szabályozást az adóügyi együttműködések terén és megfelel a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet szabványainak.

Korábban Svájcban különbséget tettek az adócsalás és az adókerülés között, más országnak jogi segítséget csak adócsalási ügyekben adtak. A banktitok elleni háború első jelentős svájci veresége 2009-ben az volt, amikor elfogadták, hogy megszüntetik a két cselekmény közti jogi megkülönböztetést.

A szerdai ülés másik nagyhrderejű döntése az volt, hogy megszavazták 116-51 arányban az ameriakiakkal kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt. Azonban időhiány miatt végül is csak hétfőn hagyják véglegesen jóvá a megállapodást.

A megegyezés alapján az ameriakiak csoportos információkéréseket is foganatosíthatnak, az úgynebezett gyanús “viselkedésminta” alapján, akár ügyfelekről, akár pénzintézetekről. Az amerikai adóhatóságnak nem is kell ezentúl megadni a gyanúsítottak nevét vagy címét az adatkéréshez.

A döntéshozók leszavaztak egy javaslatot, amely más országokra is kiterjesztette volna az egyezményt, de leszavazták a Néppárt felvetését is, amely tiltotta volna a csoportos információkérést.

Kapcsolódó cikkek:

Sarkozy tagadja, hogy adóparadicsomnak nevezte volna Svájcot

Elfogadhatatlan eszközökkel támadják a svájci bankokat

Svájci banktitok: Új összefoglaló

Amerikai adóvita miatt adták el a legrégebbi svájci bankot

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci banktitok svájci adókerülés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr864269326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása