HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Nyithatnak külföldiek angol tőzsdeszámlát?

2012.02.28. 18:30 külföldi bankszámla

 


Sok olvasónkat érdekli mostanában, hogyan lehet Angliában külföldieknek tőzsdeszámlát nyitniuk?

Első látásra az angol brókerek nem túl lelkesek a külföldi ügyfelek jelentkezése esetén, ennek okai az egyre jobban szigorodó pénzmosás elleni előírások és az, hogy a külföldi ügyfelek profit helyett gyakran inkább problémákat hoznak. Ugyanez vonatkozik természetesen a külföldről érkező angol bankszámlanyitási kérelmekre is.

 

Sok angol bróker reklámozza szolgáltatását azzal, hogy hajlandó külföldieknek számlát nyitni, de igen sok a kétely az ilyen reklámok valódiságát illetően, illetve az sem mindegy, hogy mennyire használható egy angol tőzsdeszámla. Mindez függ attól, hogy a kérelmező angol állampolgár-e, csak máshol lakik vagy egyáltalán semmi köze sincsen Angliához, vagy EU tagállam állampolgára-e. Az sem mindegy, hogy amikor az ügyfél odatelefonál a brókerhez, akkor ki veszi fel a telefont.

Információink szerint a következő cégek nyitnak számlát külföldieknek vagy legalábbis ezeknél a cégeknél érdemes egyáltalán próbálkozni:

TD Direct Investing (korábban TD Waterhouse): itt csak EU tagállamok állampolgárainak érdemes próbálkozniuk.

Fastrade/Charles Stanley és Stocktrade/Brewin Dolphin: tudomásunk szerint ezek sem utasítják el a azonnal a külföldi ügyfeleket.

SVS Securities: csak angol bankszámlával rendelkező ügyfelekkel foglalkoznak

Barclays Stockbrokers: elvileg nem fogadnak külföldieket, de aki a Barclay’s banknál vezeti számláját az talán kedvező elbírálásra számíthat.

Az sem mindegy, hogy mennyire megbízható az angol bróker. Ugyanis minél jobb egy bróker annál kevésbé vágyik arra, hogy nagy mennyiségű ügyfele legyen, viszont sokkal fontosabb azok minősége. Ráadásul a hagyományos brókerházak közül sokan még ma is csak telefonon fogadnak el megbízást, pedig a külföldi ügyfeleknek sokkal kényelmesebb lenne az online ügyintézés.

Kérjen ingyenes tanácsot angol tőzsdei számla és angol bankszámlanyitáshoz magyarul is beszélő szakértőktől!

Kapcsolódó cikkek:

Angliai bankszámlanyitás menete

Angliai céges bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok

Amerikai bankszámlanyitás otthonról

Céges bankszámlanyitás az Egyesült Államokban I. rész

 

Szólj hozzá!

Címkék: tőzsdeszámla online tőzsdeszámla offshore tőzsdeszámla angol tőzsdeszámla angol bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr214220726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása