HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Online pénzváltás, külföldi átutalás

2012.02.27. 19:34 külföldi bankszámla

 

2014-től lényegesen egyszerűbb és olcsóbb lesz nemzetközi átutalásokat intézni az Európai Unión belül, illetve a SEPA életbe lépésével az átutalás inkább belföldi lesz, mint nemzetközi.

Azonban nem minden átutalás megy az EU tagállamokba, ráadásul a következő két évben nem lesz egyszerűbb még a pénz eljuttatása más országokba. A hagyományos megoldás a bankszámláról bankszámlára történő átutalás, azonban a pénzintézetek hozzáállása a nemzetközi pénzforgalomhoz nem mindig készséges. Sok a papírmunka, a bankok ritkán váltanak pénzt kedvező átváltási kulccsal és maga az átutalás is igen sok pénzbe kerül. Ez különösen akkor van így, ha nagy összegű pénz külföldi átutalására van szükség vagy viszonylag állandó átutalásokra, mint jelzálog vagy például hallgatói hitel.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy többféle nemzetközi cég foglalkozik külföldi átutalások intézésével. Ilyen cég aTorFX is, amelynek székhelye Angliában van és több rangos európai díj nyertese, amelyeket kimagasló minőségű szolgáltatásaiért nyert el az FX szolgáltató. A cég majd 40.000 magánszemély és 5000 cég pénzváltási és átutalási ügyeit intézi. A szolgáltatások igen széles körűek, akár nyaralásról, akár rendszeres külföldi kifizetésekről van szó.

A TorFX állításuk szerint sokkal kedvezőbb átváltási árfolyamot biztosít az ügyfeleinek, mint a bankjuk. Arra törekednek, hogy mindig legalább öt százalékkal jobb ajánlatot adjanak, mint amit a pénzintézetek megengedhetnek maguknak.

A nemzetközi átutalással foglalkozó cégeknél általában számlát kell nyitni, majd az ügyfél telefonon vagy email segítségével tarthatja a kapcsolatot a számlakezelőjével. Mindig érdemes személyes kapcsolatban maradni és alkudni az átváltások és átutalások során, főleg ha azok nagyobb összeget érintenek. Ilyenkor ugyanis az online pénzváltásnál jobb árakat lehet elérni.

Milyen ügyekben érdemes Fx brókerhez fordulni?

-Külföldi ingatlanvásárlás,
-Kivándorlás/áthelyezés,
-Jelzáloghitel törlesztés, rendszeres számlák, kifizetése, diákhitel törlesztése,
-Pénzküldés haza/családnak,
-Nyugdíj külföldi felvétele,
-Örökség, ingatlan külföldi átvétele.

Fontos tudni, hogy az FX cégeknél számlát tartó ügyfelekre nem vonatkoznak a betétesvédelmi biztosítások, állami garanciák. Azonban az ilyen cégeket rendkívül komolyan szabályozzák a különböző országok pénzpiaci felügyeletei, valamint az ügyfélszámlákat teljesen elkülönítve tartják pénzintézetekben.

Kapcsolódó cikkek:

Jobb ajánlatot ad-e pénzváltáskor és külföldi átutaláskor egy FX bróker?

Hogyan utaljunk át pénzt külföldre olcsón

Pénzváltás és pénzküldés külföldre a legolcsóbb módszerek

Pénz küldése szingapúri bankszámlára

Mi az a külföldi (offshore) bankszámla?

Online pénzváltás: gyakorlati útmutató

Modern pénzváltás I. rész

Modern pénzváltás és pénzküldés II. rész

Pénzváltás és pénzküldés III.rész

Miért jobb FX ügynökhöz fordulni pénzváltáskor, mint bankhoz?

Pénzváltás, átutalás külföldre ügynökkel, gyakorlati példa

Ki használjon átutaláshoz, pénzváltáshoz brókert?

Szólj hozzá!

Címkék: pénzváltás sepa online pénzváltás eu átutalás külföldi átutalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr84217770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása