HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan utaljunk át külföldre pénzt olcsón

2012.02.22. 16:04 külföldi bankszámla

 


A cikk a “Pénzváltás és pénzküldés külföldre a legolcsóbb módszerek” folytatása!

Az egyik lehetőség, hogy olyan brókerre kell váltani, aki alacsonyabb áron vált pénzt(FX). De ez lehet, hogy nem megoldás, mert például az ügyfél jelenlegi brókere, valami olyat kínál, amivel a többiek nem versenyezhetnek. Akkor hogyan lehet költséget csökkenteni?

 

Ha a tőzsdeügynök lehetővé teszi, hogy a tőzsdeszámlán már eleve euró legyen (ha a kereskedés euróban folyik), akkor bizonyára lehetővé teszi, hogy a számlára már eleve euróban jusson el az összeg, ne más fizetőeszközben. Így nem kell a brókernek kifizetni a pénzváltási jutalékot.

Ilyenkor nagyon jól jön egy korábban megnyitott euró alapú számla, erről csak el kell utalni a pénzt. De ha az ügyfél nem rendelkezik ilyennel, az se nagy baj, egyszerűen vált eurót, majd elküldi a tőzsdeszámlájára.

Így nem lehet elérni a bankközi árfolyamokat, azaz még mindig díjat kell fizetni. De még mindig olcsóbb lehet, mintha a tőzsdeszámlán kévő pénzt a bróker váltotta volna át.

Azt hihetné az ember, hogy ehelyett elég csak jelezni a banknak, azok váltják a pénzt és elküldik a számlára. A bank természetesen megteszi ezt, de szinte biztos, hogy jóval többe fog kerülni.

Ugyanez vonatkozik a külföldi tőzsdeszámlákra történő utalások esetén is. Mondjuk az ügyfél brókere Hongkongban van, a bankja pedig Londonban. A legegyszerűbb megbízni a bankot, hogy küldjenek hongkongi dollárt a brókernek. De a bank valószínűleg teljesen versenyképtelen átváltási árat fog ajánlani és erre még rátesznek egy busás utalási költséget is.

Ilyenkor a bank helyett deviza átutalási szakemberhez kell fordulni. Így minden bizonnyal olcsóbb lesz az átutalás.

Hogy lehet ilyet találni? Forrásunk angol cégeket ajánl, ezek a HiFX és a CaxtonFX. A számlanyitás online is megodható és rövid idő alatt sikerülni fog.

Számlavezetési díj nincs. Csak az átutalásért kell jutalékot fizetni. Kisebb átutalások online is megoldhatók, míg a a soktízezer eurós tételek esetén telefonon fell kell hívni a brókert.

Ekkor utasítani kell a céget a megadott menyiségű pénz megvásárlására és átküldeni a megadott számlára (például a tőzsdei brókerére). A megadott árfolyamon történik a váltás, a bróker leveszi a pénzt a bankszámláról vagy bankkártyáról és átküldik a megadott bankszámlára. Az átutalás általában 2-5 napig tart.

Az egyszeri kifizetések mellett, ezek a cégek lehetővé teszik a rendszeres, meghatározott időnkénti átutalásokat is. Ez igen hasznos például külföldi jelzálog vagy külföldön dolgozó alkalmazottak kifizetése esetén.

Kapcsolódó cikkek:

Pénz küldése szingapúri bankszámlára

Mi az a külföldi (offshore) bankszámla?

Online pénzváltás: gyakorlati útmutató

Modern pénzváltás I. rész

Modern pénzváltás és pénzküldés II. rész

Pénzváltás és pénzküldés III.rész

Miért jobb FX ügynökhöz fordulni pénzváltáskor, mint bankhoz?

Pénzváltás, átutalás külföldre ügynökkel, gyakorlati példa

Ki használjon átutaláshoz, pénzváltáshoz brókert?

Szólj hozzá!

Címkék: online pénzváltás pénzváltás online átutalás külföldre átutalás online olcsó pénzváltás pénzváltás átutalás külföldre fx bróker

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr684172816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása