HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Számlanyitás Szingapúrban: Gyakorlati útmutató

2012.02.18. 15:03 külföldi bankszámla

A cikk a "Szingapúri számlanyitás: alapismeretek és a bank kiválasztása" folytatása! A legegyszerűbb természetesen ha Szingapúrba utazik a helyi bankszámlát nyitni vágyó ügyfél. Ez akkor is ajánlatos egyébként, ha szakértői segítséget kér valaki, mert offshore bankolás esetén nagyon megnöveli a bizalmat, ha a bankszámla tulajdonosa személyesen is megismeri a bankot és a számláját kezelő embereket. Mivel céges bankszámlát nyitni Szingapúrban jelenlegi ismereteink szerint egyedül szinte lehetetlen, ezért a következő információk arra vonatkoznak, ha valaki a saját nevére szeretne számlát nyitni Szingapúrban.

 

A személyes bankszámlanyitáshoz a nagy bankokban nem kell időpontot egyeztetni, elég egyszerűen odamenni, kivárni a sort és megnyitni a számlát. A The International Investor tanácsa az, hogy a pénzügyi negyedben érdemes keresgélni, ahol mindhárom nagybanknak vannak fiókjai (Raffles Place MRT). A DBS a Malacca úton, míg az OCBC és az UOB fiókok a Chulia utcában találhatók. Ezen a környéken a többi nagyobb bank is tart fenn kirendeltséget. Szükség lesz az útlevélre a személyazonosság igazolásához, valamint a lakcím igazolására (általában közüzemi számla is megteszi vagy banki számlakivonat). Úgy tudjuk, hogy egyre többször kérnek személyes bankszámlanyitáskor adószámot vagy társadalombiztosítási számot is, pedig ez régebben egyáltalán nem volt jellemző. Ha még az utazás előtt sikerül kiválasztani a bankot, akkor mindenképpen érdemes a szükséges dokumentumokról és igazolásokról érdeklődni. Szükség lesz a minimális nyitóbetétre is (szinte mindig ezer szingapúri dollár). Ezt bármelyik ATM automatából fel lehet venni vagy előre beváltva átadni a bankban. Tőkeellenőrzés, mint olyan, nem létezik Szingapúrban. Azonban beutazáskor jelezni kell, ha 30.000 szingapúri dollárnál több pénzt vagy nagyobb értékű bemutatóra szóló részvényt visz valaki az országba. Az biztos, hogy jobb választás a pénzt átutalni, mint készpénzben az országba vinni. Aztán csak alá kell írni a formanyomtatványt, befizetni a pénzt és lényegében meg is volt minden. Meg kell várni a bankkártyát, a számlakivonatok az otthoni címre érkeznek majd. Ha nem jöhet szóba egy szingapúri utazás, akkor lehet postai úton is próbálkozni, de mindenképpen érdemesebb szakértői segítséget kérni. Amennyiben valaki adóoptimalizálási vagy vagyonvédelmi szempontok miatt akar bankszámlát nyitni Szingapúrban, akkor érdemes szingapúri céget alapítani és annak bankszámlát nyitni, ez azonban egyedül nem egyszerű feladat, megintcsak érdemes tanácsot kérni.

Kapcsolódó cikkek:

Szingapúri számlanyitás: alapismeretek és a bank kiválasztása

A szingapúri OCBC a világ legerősebb bankja

Szingapúri bankszámlanyitás előnyei és menete

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei  

Szólj hozzá!

Címkék: szingapúr szingapúri bankszámlanyitás szingapúri bank szingapúri bankok szingapúri adók szingapúri banktitok szingapúri offshore bankszámla nyitás szingapúri cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr304129794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása