HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás menete Szerbiában

2012.02.15. 15:19 külföldi bankszámla

Szerbiában nem jelenthet nehézséget a megfelelő bank kiválasztása számlanyitáshoz. Érdemes előre átgondolni, hogy mihez is kell a bankszámla, majd összehasonlítani a pénzintézeteket. Nem árt, ha a bankfiók könnyen elérhető, ha van például angolul beszélő munkatárs, stb. A legtöbb szerb bank egyébként angol nyelven is szolgáltat információt a honlapján. A szerb bankok listája itt található. Szerb számlanyitáshoz szükséges dokumentumok Szerbiában bankszámlanyitáskor a megszokottnál kicsit több papírmunkára lesz szükség.

 

A szükséges dokumentumok bankonként eltérnek, ezért nagyon fontos a személyes megjelenés előtt előre tájékozódni. Általában a következő dokumentumokra lesz szükség: -személyazonosság igazolása, magánszemély esetén útlevél, cég esetén cégbírósági kivopnatok, stb, -kitöltött bankszámlanyitási formanyomtatvány és kérlem nem rezidensek (külföldi illetőség) részére, -a számlán tartott eszközök eredetének igazolása, főleg ha külföldi jogi személyről van szó (szerb céges bankszámlanyitás esetén), -általános meghatalmazások és engedélyezések, cég esetén például kötvény és értékpapír vásárlásokra is, stb. -aláírásminták, A szerb bankszámlanyitási folyamat hossza pénzintézettől és a számla típusától függ, de ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, akkor nem tart tovább, mint szerb állampolgárok vagy cégek estében. A Szerbiában egy évnél hosszabb ideig élő expatek rendelkezhetnek külföldi fizetőeszközben vezetett szerb és külföldi bankszámlával is. Külföldi fizetőeszközöket a cikk írásának időpontjában 10.000 euró értékben lehetett az országból kivinni. A megszokott nemzetközi pénzküldési megoldások működnek Szerbiában.

Kapcsolódó cikkek:

Bankolás Szerbiában

Bankszámlanyitás Szlovéniában

Bankolás Szlovéniában

Hogyan lehet Ausztriában bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Bankolás és bankszámlanyitás Horvátországban

Céges és vállalati bankszámlanyitás Albániában

Banki átutalás az EU országok között  

  A JEGYBANK CSAK SZÉLSŐSÉGES ESETBEN FOG BEAVATKOZNI - Radio Srbija (Blog) news.google.com A JEGYBANK CSAK SZÉLSŐSÉGES ESETBEN FOG BEAVATKOZNIRadio Srbija (Blog)Az infláció e negyedév végén az ez évre előrevetített keretek között marad, időnkénti esetleges eltérésekkel, jelentette ki Bojan Marković, a Szerb Nemzeti Bank helyettes kormányzó ... A VALUTAALAPPAL VALÓ SZERZŐDÉS SZAVATOLJA A STABILITÁST - Radio Srbija (Blog)

Szólj hozzá!

Címkék: szerb bankok szerb bankszámlanyitás bankszámlanyitás szerbiában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr154113511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása