HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci és luxemburgi bankok stratégiái 2012-re, hol érdemes bankszámlát nyitni?

2012.02.10. 17:47 külföldi bankszámla

  

Folytatjuk a svájci KPMG és a St. Gallen Egyetem közös tanulmányának szemlkézését, az első cikk itt található: Hogyan kell kihasználni a külföldi bankok versengését?
A svájci bankolás legnagyobb kérdése 2012-ben az, hogy fenntartható-e a határokon átnyúló bankolás hagyományos modellje?

 

 

 

Az már a tavalyi tanulmányból is kiderült, hogy a svájci magánbankok (privátbankok) az olyan gazdaságokat célozzák, ahol nagy a gazdasági növekedés vagy a helyi gazdagok még nem régen ismerik a svájci bankszámlanyitás előnyeit, mint Ázsia, Közép-Kelet-Európa, és a FÁK országok. A svájci bankok kétharmada nyílt lapokkal játszik, ragaszkodnak az ügyfélszerzés hagyományos módjához, azaz a határokon átnyúló bankolás előnyeinek ismertetéséhez. Azonban a szigorodó szabályozások és a növekedő költségek megkérdőjelezik ennek a megközelítésnek a fenntarthatóságát.

Azonban a bankok számára az onshore megjelenés (tehát a fiókok nyitása) rendkívül költséges és még a legnagyobbak is komoly nehézségekkel találkoznak ezen a téren. A kis bankok esetében ez szóba sem jöhet, nekik a helyi pénzintézetek között kell együttműködő partnereket találni.
Egyértelműen meg kell határozniuk, hogy melyik piacokon akarnak megjelenni és melyeket kell otthagyni, ha a szükség úgy hozza. Egy kivonulás valamely piacról szörnyű következményekkel járhat a kezelt vagyonok mértékére és nem is egyszerű ráadásul.

Luxemburg feladta a banktitkot, de cserébe EU tagállam.

A luxemburgi EU tagság bizony versenyelőnyt jelent. Emiatt ugyanis a luxemburgi székhelyű magánbankok aránylag könnyen tevékenykedhetnek a 26 Európai Uniós tagállamban. Így a szigorodó szabályzási környezet is inkább lehetőség mint veszély számukra, nem véletlen, hogy a luxemburgi bankok leginkább a lehetséges nyugat-európai ügyfeleket próbálják megszerezni.
luxemburgi magánbankok viszont komoly nehézségekkel találják szembe magukat a feltörekvő piacokon, mert még nincsen megfelelő számú kliensük az egyes helyszaneken. A kevés elérhető új ügyfél miatt nem lehet megfelelő gyorsasággal növekedni, emiatt viszont hiányoznak a megfelelő tapasztalatok a legjobb ügyfelek meggyőzéséhez.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Svájci számlanyitás

Külföldi bankszámlát Svájcban érdemes megnyitni

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben van Európában a legnagyobb biztonságban a bankban tartott pénz?

Luxemburg alacsony adózású pénzipara

Luxemburgi számlanyitás

Luxemburg a fehér listán
Ausztria és Luxemburg is bevezetik az EU Kamatadó Direktívát

Európai alacsony adózású számlanyitás: Liechtenstein, Luxemburg, Monaco

 

 

SG.hu - Három adat CD-t vesz a német adóhivatal

www.sg.hu10/18/11

Minderre annak nyomán került sor, hogy ismertté vált: az észak-rajna-vesztfáliai hatóságok - a szövetségi kormány tudtával - ismeretlen informátortól egy olyan CD-t vásároltak meg, amely egy luxemburgi bank 3000, ...

Szólj hozzá!

Címkék: bank svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás luxemburgi luxemburgi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr774090689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása