HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan kell kihasználni a külföldi bankok versengését?

2012.02.09. 15:01 külföldi bankszámla

Megjelent a svájci KPMG és St. Gallen Egyetem szokásos évi tanulmánya a privátbankolásról. Most induló cikksorozatunkban közreadunk belőle néhány részletet, hogy megkönnyítsük annak eldöntését, hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni. Természetesen az elemzés bankároknak is szól, azonban segít eligazodni az ügyfelek számára is a nemzetközi privátbankolás világában. A svajcicegalapitas.info oldalon már megjelent egy cikk a témában: "Kemény jövő várhat a kis privátbankokra" Egyes bankfiókok erősségét nehéz annak fényében elemezni, hogy melyik az anyaországa, mert az ügyfelek úgyis azt nézik, hogyan teljesít a bank az ő környezetében.

 

Azonban a bank hírneve és fejlődése igenis függ az anyaországtól, annak hírnevétől és versenyképességétől. A globális magánbanki (privátbanki) piacon egyértelmű a növekedés. Míg a luxemburgi, svájci vagy ázsiai bankok az iparágra váró nehézségeket lehetőségnek látják, addig érdekes módon az osztrák bankok fenyegetésként érzékelik. A kihívás valójában az, hogyan lehet a stratégiát a legjobban kidolgozni úgy, hogy erősítse az egyes bankokat és optimalizálják a növekedést. Túl sok bank hagyatkozik még most is a hagyományos határokon átnyúló bankolási modellre, azonban ezt a folyamatosan alakuló szabályozások egyre jobban korlátozzák. A luxemburgi székhelyű privátbankok továbbra is a nyugat-európai ügyfeleknek szolgáltatnak, míg az osztrák bankok történelmi és földrajzi okokból elsősorban kelet-európai piacokat szolgálják ki, de már a FÁK országokat is próbálnak bővíteni. Az ázsiai bankok főleg a saját régióikban működnek, a legglobálisabbnak a svájci bankok tűnnek, ezek a világ minden tájáról gyűjtik az ügyfeleket. -Szükség van a helyi egyedi stratégiák kidolgozására. A bővülés és fejlődés ellenére egy sor bank nem rendelkezik jól megfogalmazott földrajzi stratégiával, tehát az egyes piacokra koncentráló marketing tervvel. Pedig ez mindenképpen szükséges , hogy az egyes piacokon növelni lehessen a kezelt vagyon mértékét (AuM), hogy ellensúlyozni lehessen a máshol csökkenő tevékenységet. -A határokon átnyúló banki tevékenység marad a meghatározó továbbra is, de ezt egyre inkább korlátozzák a szigorodó szabályozások. Emiatt egyre fontosabb a jelenlét egyes piacokon vagy az együttműködés helyi partnerekkel. -A kritikus tömeg egyre fontosabbá válik, de a kisebb szereplők is egyre könnyebben megtaláljáka piaci réseket és koncentrálni tudják erőforrásaikat a megfelelő ügyfelek igényeinek kiszolgálására.

Folytatjuk!

Kérjen ingyenes szakértői tanácsot külföldi számlanyitáshoz!

Kapcsolódó cikkek:

Számlanyitás Ausztria: Hír és linkgyűjtemény

Mi kell külföldi bankszámlanyitáshoz?

Milyen külföldi bankszámlát kell nyitni?

Mit kell tudni külföldi bankszámlanyitáshoz?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben van Európában a legnagyobb biztonságban a bankban tartott pénz?

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci vagyonvédelem életbiztosítás segítségével

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek    

Hitelvisszatartásra bankállamosítás a válasz - Gazdasági Rádió news.google.com Hitelvisszatartásra bankállamosítás a válaszGazdasági RádióVenezuelában a három meghatározó magánbank a Banesco, a Mercantil és a spanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) leánybankja, amelyeket név szerint is megemlített, az államosítást is kil ...

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön osztrák bankok külföldi bankszámlanyitás luxemburgi bank ázsiai bank

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr864084277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása