HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az USA az adócsalókat támadja és nem a svájci bankokat

2012.02.07. 17:44 külföldi bankszámla

 

svajcicegalapitasinfo-svajci-usa-adokerules-vita

 

A nemrég eladott Wegelin bank menedzserei a felelősek a bűnökért, amelyek miatt az amerikai hatóságok nyomoznak, állítja a Svájcba delegált amerikai nagykövet.

Donald Beyer a SonntagsBlick svájci újságnak adott interjúban beszélt arról, hogy a menedzserek minden bizonnyal tisztában voltak azzal, hogy mit is csinálnak, amikor az adóhatóság felelősségre vonása elől menekülő korábbi UBS ügyfelek vagyonát vették kezelésbe 2009-ben.

 

Arra azonban már nem tudott válaszolni a nagykövet, hogy miért adta el részvényeit a Wegelin, amikor szerinte az amerikai bírság kifizetése nem tette volna tönkre a bankot. Bár megérti a svájci haragot az amerikai eljárás miatt, szerinte az félreértésen alapul.

“A svájciak úgy látják, hogy az USA megtámadta a svájci bankokat. Mi azonban azt akarjuk, hogy minden amerikai állampolgár megfizesse az adóit. Nem a svájci bankok, hanem az amerikai adócsalók után nyomozunk.”

A SonntagZeitung riportja szerint február végére készen lesz a svájci pénzügyminisztérium válasza az ilyen problémákra. Ezentúl a svájci bankok minden külföldi ügyfelének alá kell majd írnia egy papírt, hogy a befektetni akart pénz után kifizették az adókat.

Fulvio Pelli, a mérsékelt jobboldali Radikális Párt elnöke a Zentralschweiz am Sonntag újságnak azt mondta, hogy a UBS ügyfeleket átvevő bankok csak a saját érdeküket nézték és nagyon rövidlátó módon cselekedtek. Ez a viselkedés szerinte “elfogadhatatlan”.

Azonban az Egyesült Államokat is kettős mércével vádolta meg, hiszen az amerikai Delaware állam az adókerülők oázisa, Florida pedig a pénzmosók és fegyverkereskedők paradicsoma.

“Gazdasági háborúban állunk. Ennek semmi köze az amerikai erkölcshöz, csak a pénzhez.”

Kapcsolódó cikkek:

Amerikai adóvita miatt adták el a legrégebbi svájci bankot

A többfokozatú svájci banktitok kialakulása

Aláírták az offshore adócsalási vita végét jelentő szerződést Berlinben

Mi lesz a Svájcban őrzött adózatlan vagyonokkal?

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Egy bázeli főbankár elutasítja az amerikai ügyfeleket

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci bankszámla nyitás svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr994075779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása