HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Névtelen (anonim) bankszámlanyitás Ausztriában

2012.01.31. 16:22 külföldi bankszámla

A névtelen, azaz olyan számlák, amelyeknek lehetetlen azonosítani a bankszámlák tulajdonosait, joggal mozgatják meg olvasóink fantáziáját. Azonban tudni kell, hogy a modern pénzmosás elleni szabályozásoknak köszönhetően olyan bankszámla az EU tagállamokban elvileg már nem létezik, amelynek tulajdonosát legalább a bank nem azonosítja. Az ilyen anonim számlák Svájcban váltak híressé, ahol régen számmal jelölték a számlákat és a tulajdonosok kódokkal igazolták magukat. Ma már minden svájci (és osztrák) bank alkalmazza az úgynevezett "Ismerd meg az ügyfeled!" elvet.

 

Ez azt jelenti, hogy egyértelműen azonosítaniuk kell a bankszámla mögött álló embert. Ettől függetlenül létezik számmal jelölt bankszámla, ilyenkor a betétes nevét csak a bank erre kijelölt vezetői ismerik, a személyes adatok jól el vannak zárva egy páncélszekrénybe, semmi sem kerül digitális adathordozóra. A bank és ügyfél közti kommunikáció során egy számot használnak, így a levelezésből vagy egy átlagos pénztáros számára nem derül ki az ügyfél személyazonossága. Emiatt kívülállók roppant nehezen azonosíthatják a bankszámla tulajdonosát. Ausztriában az EU normák bevezetésével tulajdonképpen búcsút mondtak a banktitoknak és a névtelen bankszámláknak. Egy német honlapon azonban megjelent, hogyan is lehet névtelen osztrák számlát nyitni. Sajnos nincs módunk leellenőrizni, hogy a cikk igazat állít-e, de érdekességképpen közreadjuk az információt. Németországban több olyan terület is van, amelyek Ausztriához tartoznak, de közúton csak Németországból érhetők el. Az egyik ilyenről korábban már írtunk, egy másik ilyen beékelődés a kis Walsertal. Az ott osztrák területnek számító kis településeknek (Hirschegg, Riezlern és Mittelberg) két különböző irányítószámuk van, egy német és egy osztrák, kétféle telefon előhívó számuk és a befektetésekre vonatkozó szabályaik is mindkét országra érvényesek.

Folytatjuk!

Itt kérhet osztrák bankszámlanyitáshoz szakértői tanácsot!

Kapcsolódó cikkek:

 

Szólj hozzá!

Címkék: számmal jelölt bankszámla névtelen bankszámla nyitás anonim osztrák bankszámla névtelen osztrák bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr434036136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása