HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Még mindig Zürich és Zug a legvonzóbb svájci cégalapítási helyszínek

2012.01.30. 18:36 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-cegalapitas-zug-zurichA Credit Suisse svájci óriásbank felmérése szerint még mindig Zürich és Zug kantonok a legkedveltebb svájci cégalapítási helyszínek, míg a sort a nyugatabbra fekvő kantonok zárják.

Svájci cégalapítási és székhely áthelyezési szempontból még mindig Zürich és Zug kantonok vezetnek, majd jócskán lemaradva következik Aargau. A tavalyi népszerűségvesztés után Genf visszaküzdötte magát a 4. helyre. A legkevésbé népszerű cégalapítási helyszínek Svájcban továbbra is Jura, Neuchâtel és Wallis kantonok.

 

Zug vezető helyét továbbra is az alacsony adóknak, a jól képzett és rendelkezésre álló munkaerőnek, valamint a kitűnő közlekedési lehetőségeknek köszönheti.

Az öt szempont közül, amelyek alapján osztályozták a kantonokat, egyértelműen ez a három  az, amelyek egyáltalán szóba jöhetnek svájci üzleti székhely kiválasztásakor, mert a maradék két tényező, a táj szépsége és a közszolgáltatások minősége nem számítanak igazán fontosnak, legalábbis Svájcban nem. Ennek oka az, hogy a táj szépsége nem valószínű, hogy befolyásolna a cégalapítási szándékot, a svájci közszolgáltatások színvonala pedig már régen fogalommá vált.

Zug mögött évek óta Zürich áll a második helyen a svájci kantonok cégalapítási versenyében. Hiába könnyen elérhető és kitűnő az oktatás a svájci üzleti és pénzügyi központban, az alacsony adók terén nem tudja felvenni a verseny Zuggal.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci részvénytársaság alapítás összefoglaló

Svájci cégalapítás

Svájci részvénytársaság összefoglaló

Adóminimalizálás svájci cégalapítással

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Kft (GmbH) alapítása Svájcban I. rész, a dokumentumok ellenőrzése

Egyéni vállalkozás alapítása Svájcban

Külföldi vállalatok típusai és az alapításkor támasztott követelmények Svájcban

Cégalapítás Svájcban: követelmények és lehetőségek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek cégalapítás svájcban cégalapítás zug kantonban svájci cégbíróság zürich cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr983977737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása