HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankolás és bankok Ausztriában II.

2012.01.28. 05:16 külföldi bankszámla

A cikk a "Bankok és bankolás Ausztriában" című írás folytatása. A hitelintézeti törvény (KWG) 1979-es bevezetése óta a különböző típusú hitelintézetek közötti határ fokozatosan elmosódik. Sok bank ugyanis univerzális bankká fejlődött, ezek átfogó banki szolgáltatásokat kínálnak. A 1979. előtt hatályos hitelintézeti törvény ugyanis még nagyrészt megegyezett azzal az 1938-ban életbe lépett törvénnyel, amelyet a náci Németorszaghoz történő csatlakozáskor vezettek be. 1979-ben viszont a bankrendszer modernizációja miatt elkerülhetetlenné vált egy teljesen új banktörvény megalkotása Ausztriában, főleg az univerzális bankok előretörése miatt. Ráadasul az osztrák bankok egyre gyorsabban terjeszkedtek külföldön is, emiatt a nemzetközi versenyképesség növelése érdekében megkerülhetetlenné vált az osztrák bankok támogatása törvényi szinten is. 1986-ban lépett életbe az új banktörvény (BWG), amely már az EU szabványoknak is megfelelt és tartalmazta a hitelezőkre és a fogyasztóvédelemre vonatkozó továbbfejlesztett rendelkezéseket. 2002-ben létre hozták a pénzpiaci felügyeletet (FMA), amelynek feladata, hogy felügyelje az osztrák bankszektort. Az osztrák banktitok Az egykoron a svájcihoz hasonlóan híres és megbízható osztrák banktitok ma már gyakorlatilag megszűnt. Az offshore ipar ellenes keresztesháború folyományaként Ausztria Luxemburggal és Belgiummal együtt lemondott a banktitok használatáról, azonban elvileg addig nem adnak át korlátozás nélkül ügyfeladatokat, amíg Svájc és Liechtenstein is le nem mondanak a banktitok alkalmazásáról, hogy az osztrák bankok ne kerüljenek versenyhátrányba a svájci bankokkal szemben. A banktitok különleges fontossága az osztrák bankok számára az, hogy profitjuk igen tekintélyes (egyes számítasok szerint túlnyomó) része Közép-Kelet Europából származik. Ezekben az országokban azonban nagyon fontos, hogy az állandóan ingatag politikai helyzet miatt a betétek ne csak biztonságban legyenek, de diszkréten is kezeljék ezeket. Az osztrák banktitok megszűntével ugyanis félő, hogy ezek a bankbetétek "átfolynak" Svájcba és Liechtensteinbe. Kapcsolódó cikkek:

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás ausztriában osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok osztrák bankszámla osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás osztrák banktitok osztrák bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr273930024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása