HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankok és bankolás Ausztriában

2012.01.28. 05:04 külföldi bankszámla

 
 
Ausztriában található az egyik legsűrűbb banki hálózat Európában, 2008. végén 867 bank működtetett összesen 5121 bankfiókot és kirendeltséget (beleértve a székhelyeket is). Az osztrákok és a környező országokból érkező megtakarítások növekedése miatt az osztrák bankok száma 1992. óta folyamatosan nő.Ausztriában többszintű a bankrendszer ezért különbséget kell tenni a bankok és más jogi formák között, amelyek azonban tartozhatnak a pénzintézetekhez is, csak más kategoriába kell sorolni ezeket. Az első szinthez tartoznak a részvénytársaságként működő bankok, az állami jelzálogbankok, a lakástakarék-és speciális bankok. Az osztrák bankrendszer második szintjén állnak a takarékpénztárak. Az ausztriai bankok harmadik szintje a szövetkezeti bankok (Raiffeisenbanken). Amennyiben egy osztrák bank több szinten is tevékenykedik, akkor a különböző banki formákat a "csúcsbank", azaz egy központi pénzintézet fogja össze, amelynek feladatai a koordináció és az elszamolás a pénzzel, valamint ellenorzés. Az Erste Bank például 2008. óta az 53 osztrák takarékpénztár közül 52-vel működik együtt. Emiatt ezek a takarékpénztárak az osztrák banki listákon az Erste Bank részeiként tűnnek fel, azonban önálló tevékenységük is van. Folytatjuk! Kapcsolódó cikkek:
 

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás ausztriában osztrák bankszámlanyitás osztrák bankszámla osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás osztrák bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr513928651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása