HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Számlanyitás Ausztriában

2012.01.20. 01:30 külföldi bankszámla

Érdemes tájékozódni arról, hogyan és milyen számlát érdemes nyitni Ausztriában. Az Európai Unió tagországainak állampolgárai mindenféle bonyolultabb bürokratikus manőver nélkül nyithatnak számlát Ausztriában. Tulajdonképpen ehhez csak az útlevelükre van szükségük és a kezdőbetéthez szükséges pénzösszegre. Érdemes azonban nagyon odafigyelni arra, hogy melyik bankban nyit az ügyfél számlát Ausztriában. Mindenképpen érdemes szakértői tanácsot igénybe venni!

 

 

Egy jó szakértő segítségével a számla megnyitásának ideje nagyon felgyorsul, nincsenek felesleges körök, nincs várakozás a bankban, nincsenek nyelvi nehézségek. Egy szakértő nemcsak minden igénybe vehető szolgáltatást ismer, de olyan lehetőségekre is fel tudja hívni a figyelmet, amelyeket egyébként meg sem ismerne az ügyfél. Sok bank várja az ügyfeleket, de egy jó tanácsadó pontosan tudja, hogy melyik külföldi pénzintézet fog megfelelni igazán az ügyfél igényeinek. Az osztrák bankok kitűnő honlapokkal rendelkeznek, amelyeken szinte minden fontos információ megtalálható. Azonban az osztrák bankok is természetesen eltérő kamatokat adnak az ausztriai bankszámlákra, más és más befektetési feltételeket kínálnak az ügyfeleknek. Ausztriában hivatalosan megszűnt a banktitok, emiatt az osztrák bankok jelentősen visszaestek a nemzetközi versenyben a svájci és liechtensteini pénzintézetekhez képest. Addig azonban "hivatalosan" nem adnak ki információkat az osztrák bankszámlák tulajdonosairól és a számla egyéb adatairól, amíg a svájciak is fel nem függesztik a banktitok alkalmazást, ennek időpontja azonban egyelőre nem tűnik túl közelinek. Érdemes annak is utánaérdeklődni, hogy tud-e az ügyfél magánbanki számlát nyitni Ausztriában. Egy osztrák magánbank és egy átlagos pénzintézet szolgáltatásai között jelentős különbség van! Osztrák sajtóértesülések szerint, a hatámenti bankokban szinte mindenhol lehet más nyelven beszélő banki munkatársakat találni. Így a magyarul is lehet sok helyen osztrák bankszámlát nyitni. Ahol nincsen állandóan magyarul (szlovákul, szlovénül, stb.)beszélő segítő, ott érdemes előre időpontot egyeztetni. Ezt egyébként mindenképpen érdemes megtenni, mert egy előzetes egyeztetés során rá kell kérdezni a szükséges dokumentumokra, a határidőkre, stb. Nem elég egyszer kimenni Ausztriába számlanyitához. Még az előre egyeztetett időpont esetén sem elég az egyszeri személyes látogatás az osztrák bankban. Az ausztriai bankszámla működtetéséhez ugyanis mindenképpen szükség lesz bank(betéti) és hitelkártyára. Ezek pár nap vagy legfeljebb két hét alatt elkészülnek, azonban nem szokás másik országba kipostázni a fontos kártyákat. Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen internetbanki lehetőségek vannak az osztrák számlanyitásra kiválasztott bankban. Ennek mindenképpen utána kell nézni, mert külföldről a legtöbb pénzügyi műveletet egyértelműen az online felületen hajtja végre az ügyfél.

Kapcsolódó cikkek:

Osztrák magánbankok: A Schoellerbank

Magánbankok Ausztriában: A Meinl bank

Osztrák magánbankok: Bank Winter

A Walser Privatbank AG negyedszer is Ausztria legjobb magánbankja

Magánbankok Ausztriában: LGT Bank Austria

Osztrák bankok listája I. – Ausztriai bankok A-B

Osztrák bankok – Raiffeisen

Szólj hozzá!

Címkék: osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok osztrák céges bankszámlanyitás osztrák bankszámla osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás számlanyitás ausztriában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr153592086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása