HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájcban érdemes szabadalmi kérdéseket bíróság elé vinni

2012.01.19. 01:24 külföldi bankszámla


svajcibankszamlainfo-svajci-szabadalmi-birosagMegnyílt a Svájci Szabadalmi Bíróság, az egyetlen Európában, amely négy nyelven működik, beleértve az angol nyelvet is.

A hatóságok azt akarják elérni a St. Gallenben január elsejétől működő bírósággal, hogy felgyorsítsák a rendszert ne csak a svájci cégek és a Svájcban letelepedett multinacionális cégek, de külföldi cégek számára is.

A bíróság a három fő svájci hivatalos nyelv (német, olasz, francia) mellett angolul is működik. Ez azért lényeges, mert a szabadalmi leírások többsége ma már angol nyelven készül. Így akár az amerikai cégek is Svájcban intézhetik szabadalmi pereiket, fordítási és tolmácsolási költségek és főleg ügyintézési idő nélkül.

 

Svájcban van egyébként az egy főre eső legtöbb szabadalom, összességében Európában a harmadik helyen áll Németország és Franciaország mögött, globális szinten  is az első tíz között található. Mivel a svájci kkv rendkívül magas számú szabadalmat használnak, ezért a rengeteg felmerülő ügy miatt volt szükség a szabadalmi bíróság korszerűsítésére.

Az Európai Szabadalmi Hivatalban (EPO)bejegyzett termékeket minden európai piacon védi a szabadalmi jog, nemcsak Svájcban. Jelenleg a különböző szabadalmi jogok tulajdonosainak vitája valóságos jogi dzsungel, írja a swissinfo.

A svájci szabadalmi bíróság előnye, hogy első fokon aránylag gyorsan tud majd dönteni, mielőtt a  jogvita az Európai Szabadalmi Bíróság elé kerül.

A bíróságot ellentétben a többivel nem az államszövetség finanszírozza, hanem a pereskedők és a szabadalmak tulajdonosai. A Svájci Szövetségi Szabadalmi Bíróságon évi 30 ügyre számítanak.

Kapcsolódó cikkek:

Mennyibe kerül a svájci cégalapítás

Hogyan kell svájci céget alapítani - gyakorlati útmutató I. rész

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Cégalapítás Svájcban: követelmények és lehetőségek

Kft (GmbH) alapítása Svájcban I. rész, a dokumentumok ellenőrzése

Kft. (GmbH) alapítása Svájcban II. rész: cégbírósági, TB és ÁFA regisztráció

A svájci kft. alapítás feltételei és működtetése

Felelősség és beszámolási kötelezettség a svájci kft működése során

Svájci korlátolt felelősségű társaság (GmbH) alapítása

Milyen céget érdemes Svájcban alapítani, érvek és ellenérvek

Svájci cégalapítás

Adóminimalizálás svájci cégalapítással

Szólj hozzá!

Címkék: epo svájci cégalapítás svájci cégek cégalapítás svájcban svájci szabadalom szabadalom svájcban szabadalmi per szabadalmi bíróság

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr163577193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása