HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Osztrák magánbankok: A Schoellerbank

2012.01.19. 01:49 külföldi bankszámla

  A Schoeller bank és kereskedőházat 1833 július 20-án alapította Alexander von Schoeller, német származású üzletember Bécsben. Mivel a magánbanki üzletág még nem alakult ki abban az időben (a részvénytársaságként működő bankok csak fél évszázaddal később jelentek meg a piacon), ezért a Schoeller készpénzes és tőzsdei üzleteket finanszírozott. Finanszírozták saját nagykereskedelmi üzleteiket is, de igen gyorsan elkezdtek szolgáltatásokat nyújtani harmadik felek részére is. A Schoeller banki tevékenységeinek nyeresége gyorsan túlnőtte a kereskedlmét, ezért az alapító ipari tevékenységeket támogató alapokat is létrehozott.

 

Az első világháborúig nagyon jól ment a bank, de még a háborús időkben is igen aktívak voltak, támogattak például különféle segélyakciókat és a hadifoglyok családjait is. A Monarchia szétesését követően nehezen talált magára a bankház, hiszen a mindig sikeres kereskedelmi és ipari tevékenység alól elfogyott piac, helyette több kis protekcionista piacon kellett volna helytállni. A banknak azonban sikerült a túlélés, még a világgazdasági válság idején is teljesíteni tudták kötelezettségeiket. A Harmadik Birodalomban még meg is erősítették az úgynevezett "Ostmark" kiépítésében segítettek, majd az osztrák ipar túlélését finanszírozták, egészen az orosz bevonulásig. Mivel a bank jelentős keleti kapcsolati tőkéjét a Vasfüggöny miatt többet nem tudta kihasználni, hosszú ideig tartó átalakulási folyamat kezdődött. Az 1960-as évektől a Schoellerbank igazi lakossági univerzális bankká változott. Az osztrák banktörvény változása miatt 1970-től részvénytársasági formában üzemel. A Schoeller család el is adta a pénzintézetet, először a Raiffeisen Zentralbankhoz tartozott. Azóta többször cseréltek tulajdonost, jelenleg a Bank Austria tulajdonában az UniCredit osztrák magánbanki részlegének egyik nagyon fontos tagja. A Schoellerbank száz százalékban a Bank Austria tulajdonában álló magánbank. Az UniCredit magánbanki (privatebanking) részlegében főleg befektetési, vagyonkezelési és nyugdíjmenedzsmenttel foglalkoznak. 2010. végére az általuk kezelt vagyon értéke elérte a 7.1 milliárd eurót, ügyfeleik száma több, mint 26.000. Az osztrák magánbankok közül egyedüliként 13 helyszínen van jelen Ausztriában. A Scoellerbank fő szolgáltatásai: Vagyonkezelés magánügyfelek, vállalati és intézményi (alapítványok, kamarák, stb) ügyfelek számára. A Schoellerbank jelmondata igen népszerűvé vált az elmúlt időben: "Spekuláció helyett befektetés", ez is mutatja, hogy a konzervatívabb befektetési konstrukciókat részesítik előnyben. A bank befektetési részlege a Schoellerbank Invest AG összesen 2.4 milliárd eurót kezel, ez 36 befektetési és különleges alap között oszlik el. A Handelsblattal együttműködésben megjelenő magánbankokat osztályzó "Elite Report" szerint 2011-ben hatodszor is a legjobb vagyonkezelővé választották az osztrák magánbankok között. A teljes németajkú térségben a negyedik legjobb magánbanknak tartják 360 vetélytárs közül. Osztrák bankszámlanyitáshoz kérjen ingyenes tanácsadást!

Kapcsolódó cikkek:

Magánbankok Ausztriában: A Meinl bank 

Osztrák magánbankok: Bank Winter

A Walser Privatbank AG negyedszer is Ausztria legjobb magánbankja

Magánbankok Ausztriában: LGT Bank Austria

Osztrák bankok listája I. - Ausztriai bankok A-B

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás ausztriában osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok osztrák bankszámla ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás osztrák bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr943579308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása