HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Magánbankok Ausztriában: A Meinl Bank

2012.01.19. 01:40 külföldi bankszámla

A mai Meinl Bank elődjét "Julius Meinl AG Barátainak és Munkatársainak Megtakarítási és Hitel Egyesülete" néven alapította 1923-ban Julius Meinl II. Ezt a szervezetet a Harmadik Birodalom felszámolta és a csemegés dinasztia III. Julius Meinl nevű feje alapította újra 1956-ban. 1969-ben felvásárolták a Brunner & Co. KG bankházat, amely 1979-ben egyesült a Meinl-féle egyesülettel és megalakult a Meinl Bank. Miután 1983-ban V. julius Meinl átvette a pénzintézet vezetését gyors terjeszkedés következett a környező országokban, egymás után nyíltak a leányvállalatok.

 

A bank 1987-ben alakult át részvénytársasággá. 2007. végén az ötödik Julius Meinl lemondott a vezérigazgatóságról, de megtartotta az igazgatótanács elnöki posztját. A Meinl magánbank filozófiája szerint a legfontosabb, hogy megtartották eredeti céljaikat. A modern kori bankszerkezet mintája szerint a pénzintézetek folyamatosan összeolvadnak, viszont ezzel elvesztik eredeti karakterüket. A Meinl banknál más a helyzet, még mindig ugyanazt a személyre szabott tanácsadást nyújtják. Különösen büszkék a pénzintézet nyújtotta biztonságra, hiszen az ügyfelek rájuk bízzák tőkéjüket. A Meinl Bank esetében a saját tőke aránya eléri a 16 százalékot, ez kétszer magasabb, mint a törvényi kötelezettség. A Meinl Bank szolgáltatásai: Céges és intézményi vagyonkezelés: Egyszerűbb és összetett kötvények és más struktúrák értékelése, fejlesztése és kereskedelem, lakossági termékek fejlesztsée az ügyfelek részére Vagyonkezelés Az egyéni ügyfelek számára a vagyonkezelés minden szolgáltatását nyújtja a Meinl Bank a nyugdíjtervezéstől a magán alapítványok működtetéséig. Ez a magánbanki szfére leghagyományosabb működési területe, nem véletlen, hogy a Meinl Bank egyik erőssége. Befektetési bankolás A befektetések kezelésére a Julius Meinl saját befektetési céget hozott létre, ez a Julius Meinl G.m.b.H. Az osztrák piacon a Meinl Quattro volt az első olyan alap, amely mind a négy befektetési kategóriában tevékenykedett. A Meinl Exclusive World Bonds & Properties volt az első alap, amely ötvözte az ingatlan eszközöket a kötvényekkel. A Meinl Euro Bond Protect (korábban Meinl Capitol 2) volt az első nyilvános alap a piacon, amely CCPI-t alkalmazott a kötvényekre. A Meinl India Growth volt az első osztrák befektetési alap, amely közvetlen indiai részvény befektetéseket hajtott végre. A Meinl Bank kiforrott internetes, azaz online banki megoldással rendelkezik. Kérjen szakértői tanácsot osztrák bankszámlanyitáshoz!

Kapcsolódó cikkek: Osztrák magánbankok: Bank Winter

A Walser Privatbank AG negyedszer is Ausztria legjobb magánbankja

Magánbankok Ausztriában: LGT Bank Austria

Osztrák bankok listája I. - Ausztriai bankok A-B

 

Szólj hozzá!

Címkék: osztrák bankok bankok ausztriában osztrák magánbankok osztrák bankszámla nyitás bankszámla nyitás ausztriában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr73579130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása