HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankolás Szerbiában

2012.01.19. 01:34 külföldi bankszámla

Szerbiában a banki műveletek igen formálisnak és bürokratikusnak tűnhetnek, még akkor is, ha az ügyfél hozzászokott a kelet-európai tempóhoz. A Szerb Köztársaságban a bankrendszert a Szerb Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok alkotják. A helyben működő 35 kereskedelmi bankból 21 van külföldi kézben. A bankok Szerbiában önállóan és függetlenül nyereség érdekelt tevékenységüket, működésük alapjai a fizetőképesség, jövedelmezőség és likviditás. A mindennapi pénzügyi műveletek szinte mindig szerb dinárban történnek, a megszokott hitelkártyákat is egyre több helyen fogadják el (Visa, MasterCard, Diners, American Express).

 

Minden fontos külföldi eszköz elérhető, szabadon vásárolható és értékesíthető a pénzváltókban országszerte. Mivel szinte minden szerb bank rendelkezik ATM hálózattal, ezért első látásra nincs is szükség helyi bankszámla megnyitására. Azonban megkönnyíti az életet, ha valaki Szerbiában akar dolgozni vagy élni, akkor érdemes megnyitni egy szerb bankszámlát. Sokan nyitnak céges bankszámlát offshore és adóoptimalizálási célból Szerbiában, de ennek előnyei legalábbis vitathatók. Olvasói észrevételek alapján Szerbiában az e-bankolási szolgáltatások működőképessége és színvonala pénzintézetenként eltér, mindenképpen érdemes ellenőrizni a lehetőség meglétét bankszámlanyitás előtt.

Kapcsolódó cikkek:

Bankszámlanyitás Szlovéniában

Bankolás Szlovéniában

Hogyan lehet Ausztriában bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Bankolás és bankszámlanyitás Horvátországban

Céges és vállalati bankszámlanyitás Albániában

Banki átutalás az EU országok között

Szólj hozzá!

Címkék: szerb bank szerb bankok szerb bankszámlanyitás bankszámlanyitás szerbiában szerb dinár

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr453578237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása