HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájcban nemcsak a kisebb kantonokban alacsonyabb az adó (BAK felmérés II. rész)

2012.01.11. 18:36 külföldi bankszámla

svajcicegalapitasinfo-basel-stadt-adoA cikk “A svájci kantonok továbbra is vonzók a gazdasági krízis ellenére (BAK felmérés I. rész)” folytatása!

Nemcsak a kisebb kantonok teljesítenek kitűnően a nemzetközi versenyképességet tekintve. A nagyvárosi központok kantonjai, mint Zürich és Bern és még a kicsit magasabb adót kivető városi kantonok, mint Basel-Stadt is igen versenyképesek nemzetközi összehasonlításban. Ezeket csak olyan kelet-európai országok előzik meg, mint Csehország, Szlovákia vagy Lengyelország. A BAK elemzése rámutatott, hogy a környező országokban, Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Franciaországban is magasabb a társasági adó és magasan képzett munkaerőt foglalkoztató cégek esetén is nagyobb az adóteher. Például a svájci kantonoknál Franciaországban kétszer nagyobb az adóteher, de Olaszországban is 2/3-al többet kell fizetniük a vállalkozásoknak.

 

A BAK 2009-es legutóbbi átfogó adózási vizsgálata óta több szempontból is jelentősen csökkentek az adók. Főleg Lucerne és Glarus kantonokban csökkent jelentősen a társasági adó és a magas képzettségű munkaerőhöz kapcsolódó adók kulcsa. A cégek társasági adója szintén csökkent Schwyz és Nidwalden kantonokban, valamint enyhén Basel és Bern kantonokban.
2011-ben St. Gallen, Schwyz és Nidwalden kantonokban csökkent a magas képzettségű munkaerőhöz kapcsolódó adó. Míg a krízis ellenére a svájci adócsökkentési tendencia folytatódik, addig nemzetközi viszonylatban ez egyáltalán nem mondható el. Például a cégek adózása alacsonyabb lett Angliában, az Egyesült Államokban és Franciaországban, azonban ezeken a jogterületeken korábban nagyon magasak voltak a terhek. Azonban az adócsökkentések ellenére ezek az országok még mindig erősen magas adózásúnak számítanak. Finnországban és Németországban azonban jelentősen nőttek a vállalkozások közterhei 2009-hez képest. A magasan képzett munkaerők adóit tekintve Magyarországon csökkentek az adók, Nagy-Britanniában, Írországban és Csehországban jelentősen nőtt a terhelés.

Összességében egyértelműen kiderül, hogy a svájci kantonok tovább növelték egyébként is tetemes versenyelőnyüket adózási téren. Martin Eichel (BAKBASEL) szerint a svájci kantonok sikeres szereplésüket a felmérésben a következőknek köszönhetik:
-Belső adóverseny,
-Direkt demokrácia,
Ezek miatt ugyanis a fiskális politika igen erős kontroll alatt marad. Mivel nemzetközi összehasonlításban a svájci kantonok költségvetése kivételesen stabil, ezért a költségvetési politika egyértelműen fenntartható. Svájc így kiváló pozícióban van ahhoz, hogy megvédje előyét a nemzetközi adóversenyben.

Kérjen itt tanácsadást svájci cégalapításról, svájci bankszámlanyitásról!

Kapcsolódó cikkek:

Svájci falusi kantonokban fizetik a legkevesebb adót a vállalatok

Svájci Áfa változások

Egyszerű svájci ÁFA tippek

Áfafizetés Svájcban I. rész (Mehrwertsteuer)

Csökkentek a társasági adók Svájcban

Hol áll Svájc a társasági adóversenyben?

Mit kell tudni a svájci adókról?

Megszavazta a nép Neuchâtelben a társasági adóreformot

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci holdingokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci adóoptimalizálási trükkök onshore vállalkozásoknak

Svájci előkészületek az Áfa emelésre

A kantonok többsége adót csökkent

A svájci Áfa reform

Liechtensteini Áfa változások

Svájci adók és vámok

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci adó svájci adóoptimalizálás svájci adórendszer adók svájcban adórendszer svájcban svájci adófizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr463537654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása