HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi bankszámlát gyorsan!

2012.01.11. 18:50 külföldi bankszámla

kulfoldibankszamlainfo-gyors-bankszamlanyitasEgyre többen akarnak rögtön külföldi bankszámlát nyitni, a szükséges információk beszerzése és a lehetőség megismerése nélkül.

Mennyire gyors egy külföldi bankszámlanyitás?

A leggyakoribb megoldás az, hogy a jövendő ügyfél autóba ül, megáll a határ túloldalán az első bankfiók mellett és megpróbálja megnyitni bankszámláját.
Ha minden szükséges iratot magával vitt, akkor ennek nincs semmi akadálya. Ezután legalább még egyszer ki kell mennie, hogy átvegye a bank, illetve hitelkártyát és onnantól kezdve már az Internet segítségével intézheti pénzügyeit külföldi bankszámlája segítségével.

 

Vannak olyan külföldi bankok, amelyeknek képviselőjük van az ügyfél hazájában, ezek is meg tudják gyorsítani a bankszámlanyitás folyamatát, sőt alapos tájékoztatást is tudnak adni. Így könnyebb előkészíteni a bankszámlanyitáshoz szükséges iratokat, illetve lehet előre tájékozódni a pénzintézet nyújtotta előnyökről, szolgáltatásokról.

Igazán jó bankok, vagy az olyan bankok, amelyek valódi diszkréciót és kimagasló ügyfélkapcsolati szolgáltatásokat nyújtanak, szóval a magánbankok “krémje” nem is fogadnak ügyfeleket az utcáról. Az ilyen általában kicsi és magukat nem feltűnően reklámozó bankok csak olyan ügyfeleknek nyitnak számlát, akik rendelkeznek ajánlással. Ilyen ajánlást adhat a bank egyik ügyfele, de a legtöbbször bankszámlanyitással foglalkozó szakember, akinek a feladata pont az ügyfelek előszűrése. Ilyen esetben akár egy hónapig is eltarthat a bankszámla megnyitása, de ez nem véletlen.

Online bankszámla nyitás:
Egyre több szolgáltató hirdeti a teljesen online számlanyitást. Ez azonban jelenleg törvényileg lehetetlen, ugyanis minden banknak meg kell ismernie személyesen az ügyfelet, akinek igazolnia kell a személyazonosságát. Van teljesen online bankszámlanyitási lehetőség, de az kizárt, hogy ezt egy “közönséges” bank művelné.
Egy komoly magánbank ugyanis megengedheti magának, hogy az ügyfél, miután megkapta a szükséges ajánlást, akár otthonról is megnyithassa a bankszámlát. Ha ugyanis a bank számára az ügyfelet ajánló szakértő korában megbizonyosodott a bankszámla tulajdonosának személyazonosságáról, akkor már csak a szükséges dokumentumokra vagy azok hitelesített másolataira lesz szükség. A dokumentumok megérkezésekor megnyitják a számlát és a bank hivatalnoka meglátogatja a bankszámlatulajdonost, így a számla megnyitásával egy időben teljes körben teljesülnek a törvényi feltételek. Azt azonban tudni kell, hogy egy megbízható magánbank mindig örömmel várja az ügyfeleket, azaz be lehet menni bármikor a bankba. Ha ezt nem lehet megtenni, akkor érdemes gyanakodni.

Melyek a túl gyors bankszámlanyitás hátrányai?

Sokan csak gyorsan biztonságba akarják helyezni a pénzüket, nem foglalkoznak a banki feltételekkel és lehetőségekkel, hanem azonnal aláírják az orruk alá tolt banki szerződést. Természetesen ez egyéni döntés, de eléggé felelőtlen.
Sokan azt sem tudják, hogy például a határmenti bankok gyakran a megszokottól eltérő feltételekkel nyitnak bankszámlát, így nem ugyanazokat az előnyöket élvezi az újonnan megnyitott bankszámla tulajdonosa, mint akármelyik helybeli polgár.

Nagyon fontos, ha valakinek valóban fontos a bankszámlája biztonsága, akkor ne nyisson számlát olyan külföldi bankban, amelynek fiókja van a hazájában. Az ilyen bankok ugyan is engedni fognak az esetleges zsarolásnak és nem fognak kivonulni egy országból, inkább átadják a kért bankszámla adatait, annak bírálata nélkül, hogy törvényesen vagy tisztességesen cselekednek-e.

Az Európai Unióban érvényes az automatikus adóinformáció-csere, tehát egy másik  EU tagállamban tartott pénz helye és mennyisége egy pillanatig sincs titokban, egy gombnyomással tudomást lehet szerezni róla.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy hol nyissa meg külföldi bankszámláját és milyen szolgáltatásokat vegyen igénybe, de ez mindig az adott ügyfél egyedi igényeitől függ. Kérjen ingyenes tanácsadást ide kattintva!

Kapcsolódó cikkek:

Mi kell külföldi bankszámlanyitáshoz?

Milyen külföldi bankszámlát kell nyitni?

Mit kell tudni külföldi bankszámlanyitáshoz?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben van Európában a legnagyobb biztonságban a bankban tartott pénz?

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci vagyonvédelem életbiztosítás segítségével

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyitás ausztriában osztrák bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr113537689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása