HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mit kell tudni külföldi bankszámlanyitáshoz?

2011.12.22. 05:03 külföldi bankszámla

kulfoldi-bankszamlanyitas-3A legfontosabb tudnivaló a külföldi bankszámlanyitásról, hogy teljesen törvényes.
Nincs olyan jogszabály, amely tiltaná a külföldi bankszámlanyitást, legalábbis a demokratikus országokban.

Érdemes jól végiggondolni, hogy miért akar valaki külföldi bankszámlát nyitni.
A külföldi bankszámlanyitás leggyakrabban előforduló okai:

-külföldi munka/külföldre költözés
-külföldi üzleti tevékenység
-vagyonvédelem,
-adóoptimalizálás

 

Külföldi munkavállalás vagy külföldre költözés esetén talán a legfontosabb teendő a külföldi bankszámla megnyitása. A legtöbb országban ugyanis erre küldik a fizetést, erről lehet fizetni a lakásbérlést, számlákat, stb. Aki előre gondolkodik rengeteg időt és pénzt takarít meg egy jó külföldi bankszámla megnyitásával, még a kiköltözés előtt.

Bármilyen külfölddel kapcsolatos üzleti tevékenység során, amelyben pénzforgalom is van, nyitni kell külföldi bankszámlát. Ennek oka az egyszerűség és az adóoptimalizálás, amelyről a cikk végén lesz szó. Nagyon sokszor a külföldi cégek nem is hajlandók bizonyos országokba utalni pénzt (vagy nem tudnak), ahol nem teljesen biztonságosak a korrekt üzletelés feltételei.

Sokszor teszik fel a kérdést különféle fórumokon, hogy miért van szükség vagyonvédelemre, hiszen aki nem követ el semmilyen bűnt, annak biztonságban van a vagyona. Ez a borzasztóan blőd vélemény már jó ideje tartja magát, pedig nagyon félrevezető.
A vagyont ugyanis védeni kell, még akkor is ha kicsi.

Mi fenyegetheti a vagyont?

Természetesen a bűnözők állandó veszélyt jelentenek és minél jobban elrejti valaki előlük az eszközeit (akár pénz, akár értékpapírok, ékszerek, műkincsek, stb) annál nagyobb az esélye, hogy megvédje ezeket.

A vagyont fenyegetheti maga az állam. Sok álszent ember van, aki a legalapvetőbb igazságok kimondásakor (leírásakor) rögtön védekezni kezd, mert első pillanatban nem látja át, hogy az állam és a magánember vitájában szinte mindig az állam nyer, attól függetlenül, hogy igaza van-e vagy sem. Közép és Kelet-Európában az elmúlt száz évben legalább négyszer cseréltek gazdát országtól függetlenül az emberek megtakarításai és vagyontárgyai, természetesen mindig a politika céljainak megfelelően. A történelem megmutatta, hogy aki nem védi meg azt, ami az övé, az nagy valószínűséggel egy emberöltőn belül el is veszíti  azokat.

Miért kellene tudniuk a vagyonról a hitelezőknek? Ez is furcsán hangzik elsőre, de a tapasztalat azt mutatja, hogy vannak túl mohó hitelezők, szolgáltatók, mind a magán, mind az állami szektorban, amelyek az első adandó alkalommal teljesen kifosztják a velük szerződésben álló ügyfeleket. Amiről nem tudnak, azt nem tudják elvenni.

Házastársak, újságírók, stb.
Egy válás a legrosszabbat hozhatja ki valakiből, főleg ha az anyagiakról van szó. Érdemes időben biztonságba helyezni a vagyont, hogy egy mohó exházastárs ne tehesse rá a kezét mindenre. Az újságírók a nagyon vagyonos emberekre jelentenek veszélyt, hiszen ha kinyomozzák, hogy valakinek milyen vagyona van, akkor a társadalom bizony rosszhiszeműen fog feltételezni dolgokat, mert igen régi igazság az, hogy az emberek irigyek.

Adóoptimalizálás

Mindenkinek természetes joga és kötelessége természetesen legális jogi kereteken belül csökkenteni adóját. A külföldi bankszámlanyitás, valamint külföldi cégalapítás segíti az adóoptimalizálását és a versenyképességet. Egy sor olyan alacsony adózású ország van, amely a legnagyobb örömmel látja a vállalkozásokat és tesz meg mindent azért, hogy a külföldről érkező vállalkozók a lehető legnagyobb nyereséget érjenek el, amelyet meg is tartanak. Vannak olyan országok, ahol nincsen adózás. Az ilyen területeken általában csak éves regisztrációs díj van, amelynek összege alacsony és ez is csak arra ösztönzi a vállalkozókat, hogy cégüket telepítsék át. Ebből sokan csinálnak erkölcsi kérdést, pedig felesleges, mert egy független ország maga dönt az adóiról. Azért mert valahol a rendszer nem hatékony, máshol még lehet jól és olcsón csinálni a dolgokat. A külföldi cégalapítás ellen leghangosabban ágáló országok általában ugyanúgy mindent megtesznek a cégek becsábításáért, ez a nemzetközi verseny része.

A cikk következő részében arról lesz szó, hogyan kell megnyitni egy külföldi bankszámlát, természetesen a bankszámlanyitás gyakorlati lépéseivel.

Kérjen ingyenes információt és tanácsadást a külföldi bankszámlanyitásról!

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben van Európában a legnagyobb biztonságban a bankban tartott pénz?

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci vagyonvédelem életbiztosítás segítségével

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Vagyonvédelem Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldön offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr683485007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása