HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Milyen külföldi bankszámlát kell nyitni?

2011.12.22. 18:22 külföldi bankszámla

offshore-bankszamla-nyitas-4Az előző cikkben kifejtettük, hogy melyek a külföldi bankszámlanyitás legfontosabb okai. Ezektől függ, hogy milyen külföldi bankszámlát kell nyitni. Mielőtt azonban valaki cselekedne, nem árt átgondolni, hogy hol és kivel nyit külföldi bankszámlát.

Külföldre költözéskor általában a célországban érdemes bankszámlát nyitni, de ez sem mindig így van. Vannak olyan országok például, ahol igen elmaradott a bankrendszer vagy nem is nyitnak külföldieknek bankszámlát. Ha a célországban magasak  a bankszámlákon elért kamatok adói, akkor ismét át kell gondolni, hogy hol érdemes számlát nyitni.

 

Az Európai Unió területén és minden olyan országban, ahol sikerült a helyi kormányokra erőltetni az európai államok akaratát, meg kell fizetni az EU Megtakarítási Kamatadót.

Érdemes átgondolni azt is, hogy a régi hazai (onshore)bankszámlát bezárja-e az ügyfél,de ezt semmiképpen sem ajánljuk, mert ha bármilyen fizetési kötelezettség áll maradt hátra, akkor óriási segítséget jelent egy hazai bankszámla.

Érdemes-e offshore bankszámlát nyitni?
Az offshore bankszámla tulajdonképpen csak annyit jelent, hogy külföldön nyitott bankszámla, de általában az olyan számlákat sorolják ebbe a csoportba, amelyek lehetővé teszik a rendkívül alacsony adó fizetését vagy a teljes adómentességet. Offshore bankszámlát nyitni teljesen törvényes lehetőség, talán érdemes tudni, hogy a világ legerősebb bankja, a szingapúri OCBC is offshore bank. Megtakarítások  kezelésére mindenképpen érdemes offshore bankszámlát nyitni, mert a megtakarítások adóvonzatát a lehető legkisebbre optimalizálva, igen sok pénz takarítható meg.

Mi az első lépés külföldi bankszámlanyitáskor?

Alaposan át kell gondolni, hogy mire kell a számla ,várhatóan mennyi pénz lesz rajta. A legtöbb banki ügyfél ismerősei elmondása a alapján és a sajtóból tájékozódik külföldi bankszámlanyitási lehetőségekről, pedig érdemes ingyenes tanácsadást kérni, mert a külföldi bankszámlanyitás és a külföldi bankszámla kezelése szakértői segítséggel  rendkívül hatékony, egyedül viszont lehet zsákutca is.

A cikksorozat következő részében arról lesz szó, hogy milyen gyakorlati lépéseket kell megtenni a külföldi bankszámla megnyitásához, milyen dokumentumokra lesz szükség, valamint az is kiderül, hogyan lehet otthonról megnyitni egy külföldi bankszámlát.

UPDATE:

Kedves olvasóink! Rengeteg kapcsolódó információt raktunk fel linknek, de annyian néztétek a kulfoldibankszamla.info honlapot, hogy leállt. Ezért elnézéseteket kérjük, reméljük, hogy a szerver magához tér a sokkból, amit okoztatok neki, addig is rengeteg cikket találtok ezen a blogon is. Ha bármiben segíthetünk gyakorlati tanáccsal, akkor nyugodtan kérdezzetek a kommentek között vagy várjuk leveleiteket az info@kulfoldibankszamla.info email címen.

17 komment

Címkék: külföldi bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr263489044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.12.22. 20:30:59

Ez most jól megaszonta. Most akkor hol nyissak számlát a szalmazsákban hetrázó százmilliómnak?

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.12.22. 20:59:28

@anti_troll: Ha van 100 millió forintod, akkor a közelben Svájcban vagy Liechtensteinben. Ki is mehetsz, vagy füttyentesz egyet és máris ott van nálad egy magánbank képviselője. Ennyi pénzzel szeretve látott vendég leszel egy sor komoly pénzintézetben. Ha esetleg még diszkrétebb megoldásra vágysz, akkor Szingapúr vagy Hongkong, de úgyis ugyanannak a svájci banknak lesz a leánya. Rengeteg jó bank van, de igazán jó helyre "utcáról" nem lehet bejutni, hanem ajánlásra lesz szükséged. Ez azért van, mert a magánbankoknak fontosabb egy jó üzleti kapcsolat, mint a bárhonnan érkező pénz.

Kivancsi 2011.12.22. 21:43:03

nekem ezek a linkek nem mukodnek!!
csak nem a torpe diktator NAV-os fogmegjei munkalkodnak?
:):):)

Ugyandehogy (törölt) 2011.12.22. 22:01:01

kapcsolódó cikkek: access forbidden...

spontan · http://erdekessegek.info 2011.12.22. 22:04:10

Nagy pech lehet, hogy sikerült index címlapra kerülnie a szerzőnek, és éppen akkor nem működik a szervere, hiába a sok szép link.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.12.22. 22:09:16

@Kivancsi: Hát ilyet! Kérdeztem a külföldi szervert kezelőket, egyszerűen nem bírja a terhelést, annyian mentek fel a honlapra, pedig precíz egy darab! Találsz itt is sok cikket egyébként, meg remélem, hogy előbb-utóbb helyreáll a rendszer. Ami az érdekes, hogy évek (évtizedek) óta szajkózzuk a vagyonvédelem, a kockázatporlasztás, az adóoptimalizálás szükségességét, de senki nem foglalkozott vele, illetve kevés, de nagyon előrelátó ember. Most meg elindult a roham, amikor már rengeteget vesztettek az emberek. Köszönöm, hogy szóltál!!!

egy maréknyi dollár 2011.12.22. 23:12:35

3-4 millával is foglalkoznak?(forintban értem)
Ha igen, mi legyen az első lépésem.
Szerintem sok amatőr agyal most azon, hogy nyomorúságos kis megtakarítását a mostaninál biztosabb helyre tegye,de ennél a gondolatnál tovább nem jutottak.Segítségre szorulnak.

villamos alóli kacaj 2011.12.22. 23:56:40

@egy maréknyi dollár:
Utald nekem. Az tuti tipp!!Biztos jó helyre kerül!

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.12.23. 00:12:33

@egy maréknyi dollár: Kérünk egy levelet az info@kulfoldibankszamla.info címre! Ugye ez a blog nem kifejezetten reklámozás céljára készült, hanem szeretnénk minél több információt megosztani a külföldi bankolásról, de a cég természetesen külföldi bankszámlanyitással/vagyonvédelemmel/külföldi cégalapítással/adóoptimalizálással foglalkozik. A tanácsadás természetesen ingyenes és nagyon fontos is, ezt nem lehet eleget hangsúlyozni. Világszerte bankok tízezrei várják az ügyfelek eszközeit, de az nagyon nem mindegy, hogy melyike a legelőnyösebb és ez bizony, mindig egyéni feltételektől és lehetőségektől függ.

egy maréknyi dollár 2011.12.23. 00:32:31

@villamos alóli kacaj: Ej,de komolytalan vagy,hé!Ámbár lehet, hogy a végén tényleg neked utalok.Adszi a bankszámla-számodat meg az összes PIN-kódjaidat.Esetleg a lakcímedet is, hátha elviszem egy kis táskában a lét.(a kulcsot tedd a lábtörlő alá..:D)

wiener 2011.12.23. 03:33:35

Tenyleg se fule se farka a posztnak, inkabb ritkabban de tartalmasabb cikkeket kellene irni
Azt is jo lenne tudni ki irja, mennyire megbizhato info amit leir

gabest1 2011.12.23. 06:04:10

Legközelebb bele kell írni a linkbe a szerver admin loginját (username:password@...), akkor biztos menni fog :D

Taxomükke (UK) 2011.12.23. 07:48:58

Egy újabb olyan cikk, amelynek az információtartalma nulla.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.23. 08:34:11

@Tibi bácsi:

Sok kerek számot ismerünk, de a legkerekebb szám a nulla.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.12.23. 13:38:57

@Tibi bácsi: @wiener:
Ez egy cikksorozat egyik része. Az info teljesen megbízható, a cég több mint 70 éve foglalkozik svájci és nemzetközi magánbankolással. Egy külföldi bankszámla megnyitásakor nagyon sok mindenre kell gondolni. Ha egyszer a rendszergazdák hajlandók lesznek felébreszteni a magyar nyelvű oldalt, ott minden infót megtaláltok a külföldi bankolás témájában, országonként is, stb. Sajnos a szerverhiba miatt át kellett alakítanom a cikket és kivenni belőle a linkeket, amelyek végigvezetnek a külföldi bankszámlanyitás teljes folyamatán, ezért bocs és várom, hogy visszatehessem a linkeket:(
süti beállítások módosítása