HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi, adómentes nyugdíj előtakarékosság

2011.12.20. 22:34 külföldi bankszámla

kulfoldi-nyugdijAz offshore nyugdíjrendszer egyszerűen egy olyan magántulajdonban lévő befektetés a nyugdíjas évekre. Az ilyen biztonságos és adómentes nyugdíjhoz csak szerződést kell kötni az ezzel foglalkozó bankokkal vagy közvetítőkkel, szinte mindegyikük foglalkozik off- és onshore megoldásokkal is.

Az nagyon fontos, hogy szakértői tanácsot kell kérni a befektetés előtt, mert nem érdemes hibát véteni (például megbízhatatlan szolgáltatót választani), ha az öregkori megtakarításokról van szó.

 

Sok ország kínál offshore nyugdíj lehetőségeket, amelyekhez más lehetőségeket is kapcsolnak, amelyek minden bizonnyal lekőrözik a magas adózású országokban várható öregkori életminőséget.

Az offshore nyugdíj általában további lehetőségeket is nyújt magánszemélyeknek, mint az adómentes nyugdíj előtakarékosság, adómentes befektetési nyereség és adómentes jövedelem. Ezek együtt már igen jelentős minőségi különbséget jelentenek, ezért egyre többen keresik az ilyen külföldi (offshore) nyugdíjhoz kapcsolódó lehetőségeket.

Az alacsony adózású (korábban offshore) bankolás a technológiai fejlődésnek köszönhetően már nemcsak biztonságos, de nagyon gyors lehetőség is. Sok alacsony adózású bank egyéb szolgáltatásai mellé kínálja a visszavonulához kapcsolódó befektetéseket, így ha az ügyfél megfelel a követelményeknek, akkor igen egyszerű a folyamat.

Az ilyen alacsony adózású vagy adómentes nyugdíj lehetőségeket nem csak a gazdagok vagy a magas adózású országok polgárai vehetik igénybe. Expatrióták, olyan emberek, akik tudják, hogy öregkorukra kevés pénzük marad szintén jól teszik,  utánanéznek, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a megtakarítható pénzből. Ráadásul a legtöbb ilyen offshore nyugdíj olyan alacsony adózású országokban vehető igénybe, amelyek híresek diszkréciójukról és arról is, hogy vigyáznak a rájuk bízott pénzre.

Kapcsolódó cikkek:

A külföldön letelepedő nyugdíjasok számára legfontosabbak a jó életminőség, a jó idő és az alacsony megélhetési költségek

Belize a nyugdíjasok paradicsoma is

Gibraltár: letelepedés és munkavállalás

Útmutató nemzetközi átutaláshoz expateknek és ingatlanvásárlóknak I.

Expat nyugdíjasévek 1.

Expat nyugdíjasévek 2.

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi nyugdíj nyugdíj külföldön adómentes nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr933479473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása