HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci városokban nagyon magas az életminőség

2011.12.07. 15:55 külföldi bankszámla

zurichEgy világméretű, az életminőséget vizsgáló felmérés során a tíz legjobb város közé bekerült Zürich, Bern és Genf is.

Az első helyet Bécs szerezte meg, amelyet Zürich es Auckland követtek a Mercer 2011-es felmérésében. Genf és Bern a nyolcadik és kilencedik helyre kerültek.

A közbiztonságot tekintve Luxemburg végzett az élen, majd Bern, Helsinki és Zürich versengtek az osztott második helyért, írja a swissinfo.ch

 

A legjobb életminőséget biztosító városok közül az első 25-ben tíz európai település található, bár Párizs csak a 30. London pedig a 38. helyen végzett. Észak-Amerikában Vancouverben lehet a legjobban élni. Honolulu lett a legélhetőbb varos az Amerikai Egyesült Államokban (29. nemzetközi összehasonlításban). Afrikában és a Közel-Keleten Dubai végzett az élen (74.)

A lista végén található városok közös jellemzői a gyakori zavargások, bűnözés és gyenge rendőrség. A felmérés szerint Bagdadban a legnehezebb élni.

Az életminőséget összehasonlító felmérés 420 várost vizsgált, összesen 39 szempont alapján, mint az egészségügy, iskolák, közlekedés, lakhatás, klíma és bűnözés.

A 2011-es felmérés különösen nagy hangsúlyt fektetett a közbiztonságra, a világon sok helyen tapasztalható politikai nyugtalanság miatt.

A Mercer jóslata szerint ha a gazdasági és politikai instabilitás továbbra is meghatározó marad, akkor a csendes-óceáni, nyugat-európai és kanadai városok profitálnak a legtöbbet “viszonylagos stabilitásukból és közszolgáltatásaikból, így a külföldre települők (expat) egyre vonzóbb celpontjaivá válnak”.

Kapcsolódó cikkek:
Már nem is olyan drágák a svájci városok

Expat: legjobb helyszínek kitelepülésre menedzsereknek

Svájc a leginnovatívabb ország

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

A svájci gazdaság a “legliberálisabb” Európában

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Svájc lehet az ír válság nyertese

Svájci előny a gazdasági versenyben

Szólj hozzá!

Címkék: svájci munka svájci élet svájci fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr923445833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása