HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mennyire vannak biztonságban a bankbetétek Liechtensteinben?

2011.11.14. 15:50 külföldi bankszámla


Liecliechtenstein-betetekek-vedelmehtenstein nem tagja az Európai Uniónak és minden szükséges jogi és pénzügyi eszközt megteremtettek az ügyfelek betéteinek, azaz vagyonának védelmére.

A Betétbiztosítási és a Betétesek Védelméért Alapítványt a Liechtensteini Bankárok Szövetsége (Liechtensteinischen Bankenverbandes - EAS) hozta létre. A liechtensteini jog szerint azonban az alapítvány teljesen független. Az alapítvány feladata, hogy meghatározott összeg erejéig kártalanítsa a betéteseket egy esetleges banki fizetésképtelenség esetén. Minden liechtensteini bank és pénzintézet kötelezően hozzájárul és részt vesz az alapítvány munkájában.

 

A betétesek biztosításának felső értéke százezer svájci frank, tehát ekkora összegig térítik meg a betétesek pénzét egy banki csőd esetén (ez a mostaninál vészterhesebb időkben sem történt meg egyébként).

A kártalanítás összege több mint 20.000 eurónyi svájci frankkal több, mint amennyire például a német bankrendszer felelősséget vállal. Az EU tagállamaiban egyébként a kevesebb lehetséges kártérítés miatt a bankok legtöbbször önkéntes betétbiztosítást is kötnek, hogy egyáltalán megmaradjon az ügyfelek bizalma.

Kapcsolódó cikkek:

Liechtenstein, mint adóparadicsom

Mi lesz a liechtensteini banktitokkal?

Bankszámlanyitás és pénzkezelés Lichtensteinben I. rész

Melyik liechtensteini bankban lehet offshore bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Liechtensteini Tröszt (vagyonkezelő) menedzsment

Európai alacsony adózású számlanyitás: Liechtenstein, Luxemburg, Monaco

Liechtenstein bankrendszere

Tudnivalók Liechtensteini bankszámlanyitáshoz

Emelkedett a liechtensteini herceg bankjának profitja

Svájci alacsony adózású bankolás

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldön lichtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bankszámla liechtenstein bankszámlanyitás bankszámlanyitás liechtensteinben bankszámlanyitás lichtensteinben lichtenstein banktitok liechtenstein alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr163382272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása