HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Liechtenstein, mint adóparadicsom

2011.11.04. 13:20 külföldi bankszámla

 

 

liechtensteini-adoparadicsomliechtensteini adórendszer igen régen liberális.  Például a természetes személyek legmagasabb személyi jövedelem adókulcsa: 18.1%.
Azonban az emberbarát lichtensteini adórendszer teljes kihasználásához a bkell költözni. Viszont, ha valaki például Németországban lakik és nem akar adókerülést elkövetni, akkorkülföldi bevételeit Németországban kell bejelentenie.  Tehát aki betartja a liechtensteini törvényeket és hercegségbe kültüzik, az legálisan optimalizálhatja adóját.
Liechtenstein mielőtt elfogadta volna a nemzetközi adózási szabványokat, csak Ausztriával és Svájccal kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt (DTA), a többi országgal azonban nem.

 

Bár Liechtenstein nem EU tagállam, ettől függetlenül alkalmazkodniuk kellett az EU Megtakarítási Kamatadóhoz. Így az EU tagországokból érkező ügyfeleknek forrásadót kell fizetniük a például a liechtensteini bankszámlájukon keletkezett kamatok után. A forrásadó 75 százalékát Liechtensteinből átutalják az ügyfél hazájának, így továbbra is fennmaradhat a szigorú lichtensteini banktitok.

Az adófizető természetesen dönthet úgy, hogy lemond a lichtensteini banktitok előnyeiről, önkéntesen bevallja kamatjövedelmeit, ilyenkor természetesen nem kell forrásadót fizetni.

Kapcsolódó cikkek:

Mi lesz a liechtensteini banktitokkal?

Bankszámlanyitás és pénzkezelés Lichtensteinben I. rész

Melyik liechtensteini bankban lehet offshore bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Liechtensteini Tröszt (vagyonkezelő) menedzsment

Európai alacsony adózású számlanyitás: Liechtenstein, Luxemburg, Monaco

Liechtenstein bankrendszere

Tudnivalók Liechtensteini bankszámlanyitáshoz

Emelkedett a liechtensteini herceg bankjának profitja

Svájci alacsony adózású bankolás

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámla nyitás liechtensteinben lichtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bankszámla liechtenstein bankszámlanyitás lichtenstein banktitok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr23353238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása