HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mi lesz a liechtensteini banktitokkal?

2011.11.03. 10:37 külföldi bankszámla


 



lichtenstein-bankszamlanyitasA közelmúlt legnagyobb botránya a lichtensteini bankszámlákkal kapcsolatban az volt, amikor kiderült, hogy a német posta vezetője, Klaus Zumwinkel ellen adócsalási eljárás indult. Ő ugyanis egy liechtensteini alapítványba rejtette el a pénzét, ahelyett hogy kifizette volna a dóját a német adóhatóságnak. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa volt, ezután sorban lepleződtek le a főleg német állampolgárságú adókerülők, akik Liechtensteinben rejtették el a vagyonukat.

 

 

Az nem is meglepő, hogy a szigorú banktitok miatt sok adókerülő Liechtensteinben próbálkozik. Az adókerülés egyébként Lichtensteinben nem is bűncselekmény, az elkövetők ellen csak polgári eljárás indulhat. Emiatt azonban az Európai Unió és főleg Németország igen éles kritikával illetik a hercegséget.
A negatív vélemények szerint a lichtensteini banktitok segít elkerülni a kamatokra vonatkozó európai adókat. Emiatt a liechtensteini pénzügyi központ hírneve jelentős csorbát szenvedett.
Végül a kis országnak meg kellett hajolnia a nemzetközi nyomás előtt és az OECD adózási szabványoknak megfelelően egyezett meg több országgal, hogy segítséget nyújtanak adózási bűncselekmények esetén.

Az adózási információk átadásához azonban szigorú követelményeknek kell megfelelni. Például a részletes kérelmez egy bírói állásfoglalás is szükséges.  Így Liechtensteinben még mindig megfelelően védik a pénzügyi magánéletet és az adózási információkat.

A liechtensteini banktitok jövője azonban erősen kétséges, mert az EU mindenáron kényszeríteni akarja a pénzügyi központokat, hogy vegyenek részt az automatikus adóinformáció-cserében. Így aztán nem tudni, hogy az olyan harmadik államok, mint Liechtenstein meddig tudják jelenlegi formájában fenntartani a banktitkot.

Kapcsolódó cikkek:

Bankszámlanyitás és pénzkezelés Lichtensteinben I. rész

Melyik liechtensteini bankban lehet offshore bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Liechtensteini Tröszt (vagyonkezelő) menedzsment

Európai alacsony adózású számlanyitás: Liechtenstein, Luxemburg, Monaco

Liechtenstein bankrendszere

Tudnivalók Liechtensteini bankszámlanyitáshoz

Emelkedett a liechtensteini herceg bankjának profitja

Svájci alacsony adózású bankolás

Szólj hozzá!

Címkék: lichtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bankszámla liechtenstein bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr553349936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása