HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás és pénzkezelés Lichtensteinben I. rész

2011.11.03. 10:33 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-liechtenstein-bankszamlanyitasA Liechtensteini Hercegség a világ egyik legnagyobb banki központja. A kis monarchia pénzügyi sikertörténete a Liechtensteini Nemzeti Bank 1861-es alapításával kezdődött.
Az Európa szívében található hercegség nem tagja az Európai Uniónak, de az Európai Gazdasági Térségnek (EGT) igen.

Az ország fővárosa Vaduz az egyik legfontosabb pénzügyi központtá vált, mikzben az ország lakosságának  15 százaléka a pénzügyi szektorban dolgozik. Az iparág a liechtensteini bruttó nemzeti össztermék harminc százalékát állítja elő, pedig mindössze 15 pénzintézet kapott banki engedélyt.

 

Ezek mellett azonban megtalálhatók Liechtensteinben a svájci és osztrák bankok kirendeltségei is. A helyi bankok specialitása egyébként a magánbanki és vagyonkezelési tevékenység, hasonlóan a svájci kollégákhoz.

A bankok mellett Liechtensteinben különösen erős a biztosítási szektor, valamint rengeteg befektetési alapkezelő is áttelepült. A liechtensteini pénzintézetek rengeteg külföldi ügyféllel és befektetővel büszkélkedhetnek, az üzleti élet nyelve a német.

Liechtensteini befektetés és bankszámlanyitás előtt mindenképpen érdemes ingyenes szakértői tanácsot kérni!

A liechtensteini pénzügyi központról szóló cikksorozatunk többi részében beszámolunk a banktitokról, a nagyon alacsony adókulcsokról és a várható törvényi változásokról is.

Kapcsolódó cikkek:

Melyik liechtensteini bankban lehet offshore bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Liechtensteini Tröszt (vagyonkezelő) menedzsment

Európai alacsony adózású számlanyitás: Liechtenstein, Luxemburg, Monaco

Liechtenstein bankrendszere

Tudnivalók Liechtensteini bankszámlanyitáshoz

Emelkedett a liechtensteini herceg bankjának profitja

Svájci alacsony adózású bankolás

Szólj hozzá!

Címkék: lichtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bankszámlanyitás bankszámlanyitás liechtensteinben bankszámlanyitás lichtensteinben

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr413349923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása