HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért érdemes a Dominikai Köztársaságba költözni?

2011.10.30. 10:15 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-dominikai-kikolltozesKolumbusz 1492-ben fedezte fel a mai Dominikai Köztársaságot, egy időben más karibi szigetekkel.

A csak “DR”-ként emlegetett szigetet is fehér homok borítja, a növényzet legjellegzetesebb formája a kókuszpálma. A kis, érintetlen városkákban régi kőtemplomok állnak, a házak homlokzata élénk színekben pompázik.

Így kinézetre igazi karibi paradicsomról beszélhetünk, azonban más szempontból nem is lehet összehasonlítani a Dominikai Köztársaságot a szomszédokkal.

 

Ugyanis a többi karibi szigettől eltérően a Dominikai Köztársaság nagyon olcsó, az ingatlanok ára roppant alacsony és a megélhetési költség is. A kiköltöző a pénzéért ráadásul kap még valamit a régi karibi életstílusból is.
A Dominikai Köztársaság Miamitól két óra repülővel és négy New Yorkból. A lakhatás engedélyeztetése egyszerű.

30 évvel ezelőtt Las Terranas még csak egy kis halászfalu volt. Aztán megjöttek az európaiak, főleg franciák és olaszok, akik közül néhányan le is telepedtek és saját vállalkozást nyitottak. Ma Las Terrenas lakossága eléri a 25.000 főt, harmaduk expatrióta. Jelenleg egyre több amerikai is odaköltözik, főleg az “európaias” hangulat és szolgáltatások miatt.

A Dominikai Köztársaság ma már egyáltalán nem felfedezetlen terület. Tavaly a Luxury Living International magazinban a PLaya Coson befért a világ 10 legjobb strandja közé. Ott egy éjszaka egy jobb hotelben, akár 700 dollárnyi összeg is lehet.

Per pillanat szakértők szerint a Dominikai Köztársaságban ingatlanba érdemes fektetni. Egy három hálószobás ház medencével kb. 275.000 amerikai dollárba kerül. EZt hetente 1200 dollárért lehet kiadni, a helykihasználtság általában 50%.

Nagy villákat is árulnak, Las Terrenasban pedig kislakások is vannak a piacon. Saját karibi rejtekhelyeket majd 70.000 dollárért lehet kapni 10 percre a strandtól.

Kapcsolódó cikkek:

A dominikai bevándorlási program

Dominikai bankszámla nyitás menete

Dominika bankrendszere

Kivándorlás: Nicaraguai honosítási és üzleti bevándorlás program

Második útlevél: állampolgárság Suriname

Kivándorlás: Guyana állampolgársági program

Állampolgárság Trinidad és Tobagóban

Kivándorlás a paradicsomba: St. Kitts útlevélprogram

Alacsony adózású banki tevékenységek a Nevis szigeten

Adóhatékony bankolás bankolás St. Kitts és Nevis szigeteken

Nevis nem dobja be a törülközőt

Kivándorlás Brazíliába cégalapítással

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Brazil bankszámla nyitás

Hol érdemes letelepedni? V. rész: Panama

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Szólj hozzá!

Címkék: kivándorlás dominika dominikába költözés karibi élet kivándorlás dominikába karibi paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr733339698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása