HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A centrumpártok a svájci választás igazi nyertesei

2011.10.24. 11:26 külföldi bankszámla

 


svajcicegalapitasinfo-svajci-valasztasKét kis, a politikai paletta középtáján található párt, a Konzervatív Demokraták és a Liberális Zöldek látszanak a  svájci parlamenti választás győzteseinek.

A jobboldali Svájci Néppárt és jobbközép és balközép pártok is 1.4-3.9 százalékkal kevesebb helyet szereztek a Képviselőházban a 2007-es választásokhoz képest, jelentette a swissinfo.

A Swiss Broadcasting Corporation országos felmérése szerint a Konzervatív Demokraták 5.2 százalékkal, míg a Liberális Zöldek 3.9 százalékkal szereztek többet, mint az előző választáson. Mindkét párt így kilenc további helyet szerezhet.

 

A két “hagyományos” jobbközép párt a Radikálisok és a kereszténydemokraták is több, mint két százalékot vesztettek.

Közben a politikai paletta ellentétes oldalain álló pártok, a Néppárt és a zöldek is akár hét széket is veszthettek a Képviselőházban az előrejelzés szerint.

A Konzervatív Demokratákat a Népárt mérsékeltebb tagjai alapították 2008-ban, míg a Liberális Demokraták a Zöld Párt zürichi tagjaiból alakultak 2004-ben.

A végleges eredmények hétfőn hajnalban várhatók.

Politikai elemzők szerint egyértelmű, hogy a Liberális Zöldek a Zöld Párttól, míg a Konzervatív Demokraták a szélsőjobbtól és a jobbközéptől is nyertek szavazókat. Az is érdekes lesz, hogyan állapodnak meg a teljesen széttöredezett jobboldali pártok.

Szenátus

A Szenátusban csak a helyek feléről döntött a szavazás első fordulója.

A korábban a Szenátusban a legtöbb hellyel rendelkező Radikálisok és a kereszténydemokraták ugyanúgy hét helyet szereztek eddig, mint a szociáldemokraták.

A Néppárt eddig négy helyet szerzett, az még nem biztos, hogy a Zöldek és a Liberális Zöldek egyáltalán bejutnak-e a Szenátusba. A szenátusi helyekért folytatott vetélkedés második fordulója jövő hónapban lesz.

A részvételi arány a 2007-es választáshoz hasonlóan 48 százalék volt.  A legtöbben postai úton szavaztak, az 5.1 millió választópolgárból 21.000 fő kapott lehetőséget a részvételre a kísérleti elektronikus szavazásban.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci magánbankárok szerint elég volt az EU-val kötött adóegyezményekből

A svájci bankok keletre tekintenek

Lassan veszik át az új szabályokat a svájci magánbankok

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Ázsiában a magánbankárok többet keresnek, mint Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájci néppárt svájci parlamenti választás svájci törvényhozás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr73325874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása