HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci magánbankárok szerint elég volt az EU-val kötött adóegyezményekből

2011.10.20. 09:45 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-bankarok-megmondjakA svájci bankárok azt kérték, hogy az alpesi ország ne kössön több adóegyezményt az offshore bankszámlák ügyében az Európai Unió tagállamaival.

A tagállamokkal kötött egyezségek miatt ugyanis az unión kívüli üzletmenet nagyságrendileg olcsóbb és a bankokra elképesztő többletköltséget ró, hogy megfeleljenek a gazdag EU tagállamok követeléseinek.

 

 

Svájc augusztusban írt alá szerződést Németországgal és Angliával, melynek értelmében adóztathatók a német és angol állampolgárok Svájcban tartott bankszámlái. A megegyezés szerint a svájci bankok 2 milliárd svájci frankot Németországnak, 500 milliót pedig Angliának fizetnek ki, hogy megtérüljön a bankszámlák tulajdonosai által elkerült adó. Hasonló szerződés készülődik állítólag Franciaországgal is.

Svájc nem tagja az Európai Uniónak, de szoros kapcsolatokat ápol a 27 nemzetből álló közösséggel.

Komoly nehézséget jelent még az adóegyezség az amerikaiakkal, akik ragaszkodnak a banktitok enyhítéséért, hogy minden adókerülő állampolgárukkal leszámolhassanak. Azonban a svájci bankárok ragaszkodnak ahhoz, hogy az Egyesült Államokkal kötött egyezség mindenben megfeleljen a svájci törvényeknek és nem teremthet elfogadhatatlan precedenst, írja a swissinfo.

Közben a genfi Pénzügyi Központ Alapítvány nyilvánosságra hozta, hogy 2011-es év sok svájci banknak nagyon nehéz volt és a 2012-es kilátások sem rózsásak. Értesüléseik szerint a pénzintézetek 45 százaléka fog munkatársakat elbocsátani.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci bankok keletre tekintenek

Lassan veszik át az új szabályokat a svájci magánbankok

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Ázsiában a magánbankárok többet keresnek, mint Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci magánbank svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci adóoptimalizálás svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél svájci magánbankár bónusz

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr273316892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása