HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás menete El Salvadorban

2011.10.13. 11:53 külföldi bankszámla


Nem is olyan egyszerű ebben a kis országban bankszámlát nyitni. A hivatalos és elérhető információk igen gyatrák, azonban az El Salvadorba költöző külföldiek igen aktív eszmecserét folytatnak bankszámlanyitásról a különféle fórumokon, így igen jó tanácsokra leltünk.

Az első és legfontosabb lépés a rezidencia, azaz az állandó tartózkodási engedély megszerzése. Egy tavaly életbe lépett törvény értelmében ez mindenképpen szükséges a bankszámlanyitáshoz, korábban erre nem volt szükség.
Lakcím igazolása. Ez igen érdekes feladat, mert a legtöbben pontosan azért akarnak el salvadori bankszámlát nyitni, hogy ingatlant vehessenek.

 

El Salvadorban kicsit más a bankolás, például az országból nem lehet elérni még a legnagyobb bankok hálózatait sem. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen szükséges a helyi bankszámla megnyitása. Az országban jelen vannak a legnagyobb offshore bankok (mint mindenhol), ezeknél a megfelelő dokumentumok birtokában természetesen lehet bankszámlát nyitni.

Az internetes fórumokon mindenhol kiemelik, hogy helyi segítség nélkül nem érdemes semmilyen hivatalos ügy elintézését elkezdeni. Ez lehet barát, ismerős vagy ügyvéd is. Erre azért van szükség, mert a legtöbb helyen a banki hivatalnokok a spanyolon kívül nem beszélnek semmilyen nyelven, és inkább hosszú órákig váratnak egy külföldi ügyfelet (hátha elmegy) minthogy megpróbálják megoldani a helyzetet. Ilyenkor egy ügyvéd vagy határozott barát egy pillanat alatt oldani tudja a problémát.

A rezidencia megszerzéséhez minden szükséges dokumentumot legalább három példányban le kell másoltatni és hitelesíttetni, ezek bankszámlanyitáskor is jól jönnek.

Fontos tudni, hogy El Salvadorban 2001-től az amerikai dollár a hivatalos fizetőeszköz. Ennek oka az, hogy a kitűnő és nemzetközi szinten is versenyképes bankrendszer jóval átláthatóbb és jövedelmezőbb lett rövid távon az amerikai pénznem bevezetése óta.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan teljesítenek a közép-amerikai bankok?

Guatemala lazít banktitoktörvényein a nemzetközi nyomás hatására

Guatemala: bankszámla nyitás menete

Bankszámlanyitás menete Nicaraguában

Panamai bankszámlanyitás menete

Mire jó egy panamai bankszámla?

Panamai alacsony adózású bankok

A panamai bankolás rövid története

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás el salvador bankszámlanyitás el salvadorban salvadori bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr773299623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása