HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Alacsony adózási lehetőségek a Csatorna-szigeteken

2011.10.12. 11:00 külföldi bankszámla

A cikk az “Offshore-szigetek a Csatornán
című írás folytatása!

kulfoldibankszamlainfo-csatorna-szigetek-offshore-2A Jerseyvel szomszédos Guernsey kicsit eltérő üzleti mixet fejlesztett, mint a nemzetközi biztosítások, offshore befektetési alapok és legújabban a külföldre költözők (expatrióták) nyugdíjai, egy nemrégen elvégzett kutatás szerint ugyanis a QROP piac élén Guernsey áll. A befektetési alapokban kezelt összeg ugyan csökkent a pénzügyi krízis alatt, de azóta ismét elérte  a 250 milliárd fontos szintet.

Sok a Csatorna-szigeteken kezelt alap kizárólag a szakmai befektetők  zsebét duzzasztja, de egyre több befektetési lehetőség a magánszemélyek számára is. Sok helyi befektetési alapot jegyeznek a londoni tőzsdén is.  A befektetési vagyonkezelők kitűnő lehetőséget biztosítanak befektetésre a feltörekvő piacokon, nem jegyzett értékpapírokkal vagy ingatlanügyletek során.

 

Guernseyn található a Csatorna-szigetek tőzsdéje (CISX), amelyen 2500 cég értékpapírjait jegyzik. A tőzsdét most már nemzetközi szinteken is jegyzik és sok szállal kapcsolódika londoni City börzéjével.

Jersey és Guernsey is alacsony adózású területnek számít, a legmagasabb személyi jövedelem adó 20%, nincs tőkeadó, és nem adóztatják a nem helyiek befektetésből származó jövedelmeit, azonban azért vannak eltérések a két sziget adórendszere között.

Guernseyn a jövedelemadó legfeljebb évi 100.000 font lehet. Ez azonban csak a szigeten kívülről származó jövedelemre vonatkozik és a Guernsey bankjai fizette kamatokra. Más Guernsey-ről származó jövedelem esetén legfeljebb 20% lehet az adó.

Jerseyn viszont egy speciális kedvezményrendszer működik az úgynevezett “Nagy értékű rezidencia”. Idéntől, aki igénybe akarja venni a lehetőséget azok legkevesebb 125.000 fontnyi adót fizetnek, a jövedelemadó azonban csak egy százalék. A lehetőség célja, hogy a szigetre csábítsák a tehetős ügyfeleket, hogy Jerseyn tartsák befektetéseiket.

A legfontosabb különbség a két sziget adóügyi politikája között az, ahogyan az Európai Kamatadó Direktívát kezelik. Ezt a kamatadót minden EU állampolgárnak meg kell fizetnie egy másik országban lévő megtakarítási számlája után.

Idéntől 35 százalék forrásadót von le az ország, ahol a megtakarításokat tartják. A másik lehetőség az automatikus adóinformáció-csere, amikor bank vagy pl. építőközösség automatikusan jelent az adóhatóságok felé. Nem meglepő, hogy a legtöbb befektető az adóinformáció-cserét választja és Guernseyn, illetve a Man-szigeten nincs is más lehetőségük. Azonban Jerseyn még mindig lehet a forrásadó rendszert igénybe venni, legalábbis egy ideig még biztosan. Megvárják az osztrák és luxemburgi döntést az ügyben. Ha a két pénzügyi központ elveti a forrásadó modellt, akkor Jersey valószínűleg szintén így fog tenni.

A társasági adó mértéke mindkét szigeten nulla, azonban egyes banki tevékenységek és ingatlanüzletek után tíz százalék adót kell fizetni.

Kapcsolódó cikkek:

Offshore-szigetek a Csatornán

Számít-e a külföldi bankszámlának otthont adó ország hírneve?

Megint a HSBC lett a legjobb internetes bank

Offshore befektetési alapok

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Számlanyitás Jersey szigetén

Működnek-e még egyáltalán az offshore számlák?

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Bankszámlanyitás menete a Man-szigeten (IOM)

Mi lesz a brit egykori offshore paradicsomokkal?

Európai alacsony adózású bankszámla: Írország, Man-sziget, Jersey

Szólj hozzá!

Címkék: jersey bankszámlanyitás guernsey bankszámlanyitás jersey offshore cégalapítás guernsey offshore cégalapítás csatorna szigetek bankszámlanyitás csatorna szigetek offshore cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr423296978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása