HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Jelentősen szigorították a svájci bankok működési szabályait

2011.10.06. 12:10 külföldi bankszámla


svajjcicegalapitasinfo-svajci-banki-szabalyokA svájci parlament jelentősen szigorított a banki törvényeken, hogy a következő pénzügyi válság során ne kelljen szanálni a nagyobb bankokat.

Míg a politikai paletta közepén található pártok üdvözölték a döntést, addig a jobboldal szerint az új szabályok nem előnyösek Svájc bankiparának versenyképessége szempontjából és egy sor kérdés alulszabályzott maradt, mint például a pénzintézetek befektetési tevékenysége, írja a swissinfo.

 

A tavaly őszi ülésszakot végigkísérte a kemény alkudozás a svájci bankokra vonatkozó szabályok szigorításának ügyében, a megszületett kompromisszum szerint a saját tőkearány 19%, fejlesztették a kockázat megosztást, és a biztosítási rendszert a bank fizetés képtelensége esetén.

A nagyrészt a kormány által összeállított javaslatok jóval szigorúbbak, mint a nemzetközi szabályzók által elvárt feltételek a rendszerszinten fontos bankok számára.

A balközép szociáldemokraták üdvözölték a szigorúbb szabályokat, szerintük nem szabad megengedni, hogy Svájc “a nagybankok túszává váljon”.

A Svájci Néppárt szerint túlszabályozzák a bankokat és versenyelőny megtartásának érdekében, más megoldást kellett volna alkalmazni.

“Felszólítjuk a kormányt, dolgozza ki, hogyan lehet elválasztani banki befektetési részlegeket a többiről, hogy a nagy svájci bankoknak ne kelljen kiszámíthatatlan kockázatokat vállalniuk”, mondta Martin Baltisser, a Néppárt főtitkára.

A Svájci Bankárok Szövetsége (SBA)ellenzi a bankok szétválasztását, szerintük a teljes termékskála csak az ügyfelek érdekeit szolgálja, ezért ellenzik az univerzális bankok megszüntetését.

Eveline Widmer-Schlumpf pénzügyminiszter a sikeres szavazás után azt nyilatkozta, hogy a szigorúbb szabályok segítenek helyreállítani a bizalmat Svájcban, mint pénzügyi központban.

A szigorúbb szabályok szükségességének oka az, hogy a 2008-as pénzügyi krízis során a kormánynak óriási pénzekkel kisegíteni a UBS óriásbankot a pénzintézet jelzálogpiaci veszteségei miatt.

Akkor az két legnagyobb svájci bankban a UBS-ben és a Credit Suisse-ben összesen a svájci GDP több mint négyszeresének megfelelő nagyságú eszközöket kezeltek.

Kapcsolódó cikkek:

Keményebb szabályok várnak jövőre a svájci bankokra

A “Swiss finish”

Merevebb szabályok várnak a svájci bankokra

A jobboldal ellenzi a bankokra vonatkozó szigorú, új szabályozást

A kemény bázeli szabályok a bankokat segítik

Óriásbankok válasza az új szabályokra

Csökkent a Credit Suisse nyeresége

A UBS fontolgatja, hogy elköltözik Svájcból!

A svájci UBS óriásbank ismét nyereséges

A Julius Bärnak erős 2010-es éve volt

Erős frank rontja a svájci bankok eredményeit

A svájci bankok nem tehetnek a gyenge euróról
Amerika veszélyes terep a svájci cégek számára

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr293282249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása