HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Aranyban bízik a svájci tőzsde

2011.09.28. 11:18 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-aranyAz arany lesz az új fizetőeszköz? A svájci tőzsde nemsokára lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy az ügyletek utáni profitot aranyban is felvehessék.

Az új szolgáltatásról a svájci tőzsde leányvállalatánál az értékpapír kereskedelmet bonyolító Six Securities Service-nél dolgozó szakemberek szerint az arany pontosan olyan lesz, mint bármelyik fizetőeszköz.

 

 

A svájci tőzsde és a Scoach Switzerland, a struktúrált termékek tőzsdéje októberben tervezik bevezetni fizetőeszközként a XAU arany egységeket (ezek egy uncia troy aranynak felelnek meg).

A szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleknek nyitniuk kell egy XAU aranyszámlát a Six Securities Services-nél, ugyanúgy, mintha euró, svájci frank vagy dollár alapú számlát nyitnának, írja a swissinfo.

Nincsenek mennyiségi követelmények a számlanyitáskor (tehát meghatározott minimális aranymennyiség a számlán), de legalább annyi aranyat kell a számlán tartani, amely elég a tervezett ügyletre, pont úgymint bármely más fizetőeszköz esetén.

Az arany értékét amerikai dollárban határozzák meg és a SIX olteni aranyraktárában tartják majd Svájc északi részén. Az aranyszámlák számlavezetési díját még nem közölték, de a verseny miatt biztosan nem haladja meg az átlagos nemesfém számlák kezelési díjait.

Az arany ezzel pontosan olyan fizetőeszközzé válik, mint a többi 23 pénznem, amelyekkel a svájci tőzsdén lehet kereskedni.

Kapcsolódó cikkek:

Svájcban lehet először arannyal fizetni az értékpapírokért

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Svájc biztonságos kikötő a külföldiek számára

Palládium a legnemesebb fém

Nemesfémek: Aranyéhség

Nincs elég hely az aranynak a svájci bankokban

Hongkongi aranyszámla előnyei

Nem ért véget az aranyláz

Nem ért véget az aranyláz II. rész

Egyre fényesebben csillog az arany

Szólj hozzá!

Címkék: arany sixx aranyszámla troy uncia xau arany svájci tőzsde

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr813262252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása