HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A UBS bajai és az új vezér

2011.09.28. 11:22 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-ubs1A legnagyobb svájci bank 2007-ben még kiemelkedően jól teljesített, rekordot döntött a profit, a második negyedévben 5.6 milliárd svájci franknyereséget értek el.

Ezt az eredményt a svájci óriásbank a saját Dillon Read Capital Management nevű fedezeti alapjának összeomlása ellenére érte el. A problémák azonban csak az akkori vezérigazgató, Peter Wuffli hirtelen júliusi távozása után derültek ki.

 

 

A nyereség 726 milliós veszteséggé vált a harmadik negyedévben, amikor elkezdték leírni a másodlagos jelzálogpiaci és a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokból származó veszteségeket. A bank végül 50 milliárd svájci frankot veszített a pénzügyi válság ideje alatt.

2008-ban annyira rosszra fordult a helyzet, hogy a UBS bankot a Svájci Nemzeti Banknak (SNB) kellett kisegítenie egy hat milliárd frankos kölcsönnel és átvették a rossz hiteleket is.

A UBS-nek azt is el kellett ismernie, hogy amerikai ügyfeleknek segítettek adót csalni, ezért 780 millió dolláros büntetést fizettek 2008-ban. Később 4450 ügyfél adatait kellett átadniuk az amerikai hatóságoknak, tönkretéve hírnevét és ezzel a svájci banktitoknak is súlyos károkat okoztak.

A részvények ára a 2006-os 70 frankról 10 svájci frankra esett 2009-ben.

2009-ben a Oswald Grübel korábbi Credit Suissel igazgató vette át az irányítást, most a londoni botrány miatt kellett beadnia lemondását.

Az új vezér Sergio P. Emotti 51 éves és az olasznyelvű Ticiano kantonból származik. Tapasztalt befektetési banki szakértő és vagyonkezelő.

A UBS-hez 2011. áprilisában csatlakozott, előző munkahelye az olasz UniCredit volt, ahol a vállalati, befektetési bankolásért felelt, de hozzá tartozott a magánbanki részleg is.

Az UniCreditnél 2005. óta dolgozott a befektetési ágazat vezetőjeként.

A UBS-hez azért csatlakozott, hogy biztosítsa karrierjét a 2010-es menedzsment átalakítás során.

Pályafutását gyakornokként kezdte, mielőtt menedzsmentet tanult az oxfordi egyetemen.

A Merryl Lyncnél 18 évet dolgozott, ahol 2001. és 2003. között a globális részvénypiacok vezetője volt.

Kapcsolódó cikkek:

Továbbra is foglalkozik befektetésekkel a Credit Suisse

Aláírták az offshore adócsalási vita végét jelentő szerződést Berlinben

Mi lesz a Svájcban őrzött adózatlan vagyonokkal?

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Egy bázeli főbankár elutasítja az amerikai ügyfeleket

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: ubs svájci bank svájci banktitok cégalapítás svájcban svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél sergio emotti

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr973262266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása