HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mi az a Sukuk?

2011.09.28. 11:40 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-sukukA sukuk egy iszlám pénzügyi tanúsítvány, hasonlóan a nyugati pénzvilágban használt kötvényhez, csak a sukuk megfelel a sáriának, az iszlám vallás törvényeinek.

A hagyományos nyugati kötvények kamatot (riba’)fizetnek, ez pedig az iszlám vallási előírások nem engedélyezik.
Ezért a sukuk kibocsátója eladja a tanúsítványt egy befektetői csoportnak, akik bérbe adják az eladónak egy előre meghatározott bérleti díjért. A kiadó szerződésben garantálja, hogy a kötvényeket névértéken visszavásárolja egy későbbi időpontban.

 

A kamatot azért tiltja egyébként az iszlám vallás, mert a muszlimok számára a pénz valamilyen tárgy értékének kifejezése és nem önálló “eszköz”.

A sukukok képesek összekapcsolni a megvásárolt termék finanszírozásának bevételét és a cash-flowt vagy a termék eladásakor keletkező bevételeket. Ez azért van, mert a sária törvények szerint nem lehet hitelre vásárolni.

A sária törvényeknek megfelelő pénzügyi termékek forgalma évi 8-12 százalékkal nő az Öböl-térségben és Ázsiában, a Standard & Poor’s becslése szerint a banki ügyfelek húsz százaléka választaná rögtön az iszlám pénzkezelésben rejlő lehetőségeket, a hagyományos nyugati modell helyett.

Kapcsolódó cikkek:

Útmutató az iszlám pénzkezeléshez

Az afgánok az iszlám bankolásban hisznek

Iszlám finanszírozás vagy SRI?

Iszlám bankok Törökországban

Befektetési, kereskedelmi, magán, offshore, iszlám és központi bankok

Iszlám pénzkezelés a Holland Antillákon

Dubai bank és pénzügyi szektor

Brunei bankolás 2. rész, befektetési bankok és iszlám pénzkezelés

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

EU Kamatadó: lukak betömése, kiskapuk megnyitása

Szólj hozzá!

Címkék: iszlám finanszírozás sária bíróság iszlám pénzkezelés iszlám bank iszlám kölcsön sukuk

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr823262310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása